Gluténmentes gyümölcstorta
dm Kft.
2025. 12. 09.

Elkészítési idő: 80 perc
Előkészítési idő: 25 perc
•
Főzési/sütési idő: 55 perc
250 kcal/adag
Desszert
•
Torta
•
Gluténmentes
•
svéd
Hozzávalók
Adag: 12 Adag (1 torta)
A tésztához
15 g vegán tojáspótló
100 ml víz
100 g nádcukor
só
1 tk. dmBio citromlé
40 g dmBio kesudiókrém
100 g dmBio rizsliszt
100 g dmBio gluténmentes zabliszt
2 tk. dmBio sütőpor
80 ml dmBio mandulaital
Töltelék az 1. változathoz
350 g áfonya
25 g dmBio fagyasztva szárított áfonya
50 g sütőmargarin
75 g dmBio gluténmentes zabliszt
60 g nádcukor
1 csomag dmBio Bourbon vaníliás cukor
1/2 tk. dmBio őrölt ceyloni fahéj
1 csipet só
Töltelék a 2. változathoz
4 ek. dmBio eperlekvár
350 g eper
25 g dmBio fagyasztva szárított eperszeletek
50 g sütőmargarin
75 g dmBio gluténmentes zabliszt
60 g nádcukor
1 csomag dmBio Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
Töltelék a 3. változathoz
5 alma
150 g nádcukor
50 g sütőmargarin
Töltelék a 4. változathoz
100 g dmBio almás-barackos gyümölcspüré
500 ml dmBio vegán habkrém
100 g dmBio kesudiókrém (krémsajt-alternatíva)
4 ek. nádcukor
1 doboz szeletelt sárgabarack
Elkészítés
Tészta
lépés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra alsó-felső sütés fokozaton.
lépés
A tésztához keverje el a tojáspótlót vízzel.
lépés
Keverje hozzá a cukrot és a sót, majd adja hozzá a citromlevet és a kesudiókrémet.
lépés
Keverje össze a liszteket, a sót és a sütőport.
lépés
A lisztkeveréket és a mandulatejet felváltva keverje a tojásos masszához.
lépés
Béleljen ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és öntse bele a tésztát.
1. változat
lépés
Mossa meg és szárítsa meg az áfonyát és szórja a tészta tetejére.
lépés
Darálja le a szárított áfonyát és keverje össze a többi morzsás összetevővel.
lépés
Szórja a morzsát az áfonyára, és süsse a sütő alsó rácsán kb. 50–55 percig.
lépés
Végezzen tűpróbát.
2. változat
lépés
Kenje meg a tésztát lekvárral.
lépés
Mossa és szárítsa meg az epreket, majd vágja félbe őket és helyezze a tésztára.
lépés
Darálja le a szárított eperszeleteket és keverje el a többi morzsás összetevővel.
lépés
Szórja a morzsát a félbevágott eprekre, és a sütő alsó rácsán süsse kb. 50–55 percig.
lépés
Végezzen tűpróbát.
3. változat
lépés
Kenjen meg egy 26 cm átmérőjű piteformát margarinnal.
lépés
Az almákat mossa meg, hámozza meg, vágja félbe, magozza ki és vágja szeletekre.
lépés
Karamellizálja a cukrot egy serpenyőben, majd keverje bele a margarint. Öntse a pitetálba és legyezőszerűen helyezze el rajta az almaszeleteket.
lépés
Tegye rá a tésztát és süsse az egészet a sütőben kb. 45–50 percig.
lépés
A sütés után még melegen borítsa egy tálra.
4. változat
lépés
Süsse a tésztaalapot a sütő középső rácsán kb. 50–55 percig.
lépés
Hagyja kissé kihűlni, majd kenje meg a gyümölcspürével.
lépés
Csepegtesse le a barackot.
lépés
Verje keményre a habkrémet.
lépés
Óvatosan forgassa bele a kesudiókrémet, a cukrot és a barackszeleteket.
lépés
Simítsa el a krémes masszát a gyümölcspürén.







