Narancsos, joghurtos torta kukoricadarából
Hozzávalók egy 18-20 cm átmérőjű tortához:
- 15 dkg vaj + a formához
- 5 dkg dmBio kókuszvirágcukor
- 30 dkg narancs
- 4 tojás
- 15 dkg dmBio kukoricadara (polenta) + a formához
- 1 tasak dmBio reszelt narancshéj
- 1 tasak dmBio reszelt citromhéj
- 2 evőkanál dmBio búzaliszt T550
- 1 dl natúr görög joghurt
- dmBio málna extra dzsem a tálaláshoz
Elkészítés:
- A lágy vajat keverjük habosra a kókuszvirágcukorral. A narancsot hámozzuk meg, a narancshúst botmixerrel pürésítsük.
- Keverjük a vajas cukorhoz az egész tojásokat, a kukoricadarát, a narancs- és citromhéjat, a narancspürét, a lisztet és a natúr joghurtot.
- Vajazzuk és kukoricadarával szórjunk ki egy 18-20 cm-es tortaformát, töltsük bele a masszát, és 190 C°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Szeletelés előtt várjuk meg, míg langyosra hűl. Kínálhatunk mellé málnadzsemet vagy narancslekvárt is.
Tápanyagtartalom egy szeletben: 238 kcal / 993 kJ, 4,6 gramm fehérje, 14,8 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát
Tipp: Ne csak édes, hanem sós fogásokhoz is próbálja ki a gluténmentes dmBio kukoricadarát! Kiváló húsokhoz, zöldségekhez, egytálételekhez egyaránt.
A lista vége