FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Narancsos, joghurtos torta kukoricadarából dm.hu

Narancsos, joghurtos torta kukoricadarából

Hozzávalók egy 18-20 cm átmérőjű tortához:

  • 15 dkg vaj + a formához
  •  5 dkg dmBio kókuszvirágcukor
  • 30 dkg narancs
  • 4 tojás
  • 15 dkg dmBio kukoricadara (polenta) + a formához
  • 1 tasak dmBio reszelt narancshéj
  • 1 tasak dmBio reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál dmBio búzaliszt T550
  • 1 dl natúr görög joghurt
  • dmBio málna extra dzsem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A lágy vajat keverjük habosra a kókuszvirágcukorral. A narancsot hámozzuk meg, a narancshúst botmixerrel pürésítsük.
  2. Keverjük a vajas cukorhoz az egész tojásokat, a kukoricadarát, a narancs- és citromhéjat, a narancspürét, a lisztet és a natúr joghurtot.
  3. Vajazzuk és kukoricadarával szórjunk ki egy 18-20 cm-es tortaformát, töltsük bele a masszát, és 190 C°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Szeletelés előtt várjuk meg, míg langyosra hűl. Kínálhatunk mellé málnadzsemet vagy narancslekvárt is.

Tápanyagtartalom egy szeletben: 238 kcal / 993 kJ, 4,6 gramm fehérje, 14,8 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát

Tipp: Ne csak édes, hanem sós fogásokhoz is próbálja ki a gluténmentes dmBio kukoricadarát! Kiváló húsokhoz, zöldségekhez, egytálételekhez egyaránt.

A lista vége