Falafel céklás humusszal

dm Kft.
2025. 12. 15.

Elkészítési idő: 40 perc
Előkészítési idő: 20 perc
•
Főzési/sütési idő: 20 perc
529 kcal/adag
Vegán
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (660)
Falafelhez céklás humusszal
200 g cékla
265 g dmBio csicseriborsó
3 púpos ek. dmBio szezám tahini
3 gerezd fokhagyma, pucolva és felaprítva
10 ek. dmBio extraszűz olívaolaj
dmBio zöldfűszersó tengeri sóval és frissen őrölt fekete bors
1 piros csilipaprika, felaprítva
1 marék dmBio magkeverék mogyoróból és diófélékből
1 csomag dmBio falafelpor, gluténmentes
2 tk. dmBio szezámmag
friss zsázsa a díszítéshez
Elkészítés
Falafel céklás humusszal
lépés
Csepegtesse le a céklát és a csicseriborsót.
lépés
A csicseriborsókat egy vízzel teli edényben enyhén melegítse fel, majd ismét öntse le róluk a vizet. Ezután pürésítse a céklával, a szezám tahinivel, a fokhagymával, a 4 evőkanál olívaolajjal és az 50 ml langyos vízzel. Ízesítse sóval és borssal.
lépés
A csilit keverje össze a maradék olajjal, továbbá pirítsa meg olaj nélkül egy másik serpenyőben a mogyorót és a dióféléket.
lépés
Készítse el a falafeleket a csomagoláson található útmutató alapján.
lépés
Adagoljon a céklás humuszból egy tányérra, majd tegyen hozzá pár falafelt. Ezt követően díszítse mogyoróval, diófélékkel, szezámmal, csiliolajjal és zsázsával.









