Vegán téli kölessaláta gránátalmamagokkal

dm Kft.
2025. 12. 15.

Elkészítési idő: 35 perc
Előkészítési idő: 20 perc
•
Főzési/sütési idő: 15 perc
782 kcal/adag
Gyors & egyszerű
•
Vegán
•
Előétel
•
Gluténmentes
Hozzávalók
Adag: 2 Adag (1 saláta)
a vegán téli kölessalátához gránátalmamagokkal
120 g dmBio köles
só
6 nagy levél mángold
2 marék rukkola
1 savanykás alma
1 avokádó
½ gránátalma
3 ek. dmBio extraszűz olívaolaj
némi vegán feta
dmBio modenai balzsamecetkrém a dekorációhoz
1 marék pekándió
2 ek. napraforgómag
bors
friss zsázsa
Elkészítés
Vegán téli kölessaláta gránátalmamagokkal
lépés
Forraljon fel vizet egy fazékban egy kevés sóval. Öntse a kölest egy szűrőbe, és addig mossa át forró vízzel, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután alaposan csöpögtesse le.
lépés
Adja hozzá a kölest a forrásban lévő vízhez, és főzze közepes vagy nagy lángon kb. 5 percig, majd 10 percig hagyja dagadni (a terméktől függően előfordulhat, hogy tovább kell főzni a kölest – nézze meg a csomagolást).
lépés
Eközben mossa és szárítsa meg a mángoldot és a rukkolát. Két tányéron oszlassa el mindkettőt. Ezután mossa meg az almákat, távolítsa el a magházát és szeletelje vékonyra. Az avokádót vágja félbe, szedje ki a magot, és ezt is szeletelje fel vékonyan. Távolítsa el a gránátalma magjait.
lépés
A kölest oszlassa el a salátákon, és díszítse az alma- és avokádószeletekkel, a gránátalmamagokkal, a vegán fetával, a pekándióval, a napraforgómaggal és a zsázsával. Ezután öntsön rá némi olívaolajat, szórja meg sóval és borssal, majd csepegtessen rá modenai balzsamecetkrémet.




