Színes réteges saláta

dm Kft.
2025. 12. 15.

Elkészítési idő: 60 perc
Előkészítési idő: 30 perc
•
Főzési/sütési idő: 30 perc
643 kcal/adag
Vegán
•
Uzsonnás doboz
•
Meal Prep
•
Gyerek & család
•
Vegetáriánus
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (4 üveg)
a színes réteges salátához
200 g dmBio kritharaki száraztészta
só
5 ek. dmBio olívaolaj
1 konzerv dmBio vesebab
1 konzerv dmBio kukorica, lecsöpögtetve
1/2 üveg dmBio kalamon olívabogyó
200 g dmBio natúr tofu
1 ek. dmBio sütőolaj
1 ek. dmBio szójaszósz
1 piros paprika
1/2 uborka
1 lilahagyma
2 ek. dmBio citromlé
1 ek. dmBio agávészirup
bors
1/2 csomag dmBio tortillacsipsz tengeri sóval
Elkészítés
Színes réteges saláta
lépés
A csomagoláson leírtak alapján főzze meg a kritharaki száraztésztát. Ha elkészült, öntse le a vizet és hagyja lecsöpögni, keverje össze némi olívaolajjal, majd hagyja kihűlni.
lépés
A vesebabról és a kukoricáról öntse le a folyadékot, folyó víz alatt mossa át, majd alaposan hagyja lecsöpögni. Az olívabogyókat vágja félbe. A tofut is hagyja lecsöpögni, kockázza fel és némi sütőolajban pirítsa ropogósra. Öntsön rá szójaszószt és tegye félre.
lépés
Mossa meg a paprikát és az uborkát, és vágja fel kb. 1 cm-es kockákra. A hagymát hámozza meg és szintén aprítsa fel. A csipszeket törje nagyobb darabokra. A petrezselymet is aprítsa fel.
lépés
Egy kis tálban készítsen öntetet a citromléből, az agávészirupból és a maradék olívaolajból. Ízesítse sóval és borssal, majd keverje hozzá a petrezselymet.
lépés
Egy nagy tálba vagy 4 darab kb. 500 ml-es befőttesüvegbe rétegelje az előbb előkészített hozzávalókat, kivéve a csipszet. Az öntetet öntse rá a rétegekre. Tálalás előtt legalább 30 percig hagyja pihenni a hűtőszekrényben. Ezután tegye rá a ropogós csipszeket.




