
Quinoa saláta édesburgonyával
Hozzávalók:
- 125 g dmBio trikolor quinoa
- 1 gránátalma
- 2 maréknyi friss bébispenót
- 5 ek dmBio mandula
- 2 szál újhagyma
- 1/2 csokor mentalevél és koriander
- 2 édesburgonya
- 2-3 ek dmBio akácméz vagy dmBio juharszirup
- 2 ek dmBio szezámmag
- dmBio citromlé
- 400 ml víz (a quinoához)
- 3 ek dmBio extra szűz olívaolaj
- kb. 4-6 ek fehérborecet
- só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Pucoljuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát, majd oszlassuk el egy sütőpapíron. Locsoljuk meg olívaolajjal és akácmézzel. Sózzuk és hintsük meg 2 evőkanál szezámmaggal, majd keverjük össze, hogy mindenhová jusson a fűszerből. Az előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. A quinoát alaposan mossuk meg, majd kétszeres vízben – forrást követően, fedő alatt – pároljuk nagyjából 20 percig. Közben mossuk meg és aprítsuk fel az újhagymát, a koriander és a mentát. A gránátalmát vágjuk fel és magozzuk ki. Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az akácmézet, az olívaolajat és a fehérborecetet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Időközben vegyük ki az aranybarnára sült édesburgonyát a sütőből. Mossuk meg a spenótot, majd csepegtessük le. Az elkészített hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, öntsük rá a dresszinget, és jól keverjük össze.
Ajánlott termékeink
A lista vége