Gyümölcsös quinoa-zöldség saláta currys-lenolajos öntettel
dm Kft.
2025. 12. 11.
Elkészítési idő: 25 perc
Előkészítési idő: 15 perc
•
Főzési/sütési idő: 10 perc
520 kcal/adag
Vegán
•
Gyors & egyszerű
•
Vegetáriánus
•
Előétel
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 tál)
gyümölcsös quinoa-zöldség salátához
150 g dmBio trikolór quinoa
3 evőkanál dmBio sütőolaj
250 g brokkolirózsa, hosszában félbevágva
dmBio fűszersó és fekete bors, frissen őrölve
8 ek. dmBio lenolaj
1 kezeletlen citrom, 1 ek reszelt héj, préselt lé
3 ek. A-minősítésű dmBio juharszirup
2 tk. dmBio curry, enyhe
200 g bébispenót, megmosva
2 narancs, hámozva és vékony szeletekre vágva
4 retek, megtisztítva és vékony szeletekre vágva
1 lilahagyma, hámozva és felkarikázva
4 ek. dmBio édesített áfonya
Elkészítés
A gyümölcsös quinoa-zöldség saláta
lépés
Alaposan mossa meg a quinoát és készítse el a csomagoláson található útmutató szerint.
lépés
Egy serpenyőben forrósítson fel olajat. Pirítsa a brokkolit közepes hőfokon kb. 8 percig, majd fűszerezze sóval és borssal.
lépés
Alaposan keverje el a lenolajat a reszelt citromhéjjal és a citromlével, valamint a juharsziruppal és a curryporral.
lépés
A spenótot, a narancsot, a retket, a hagymát, az áfonyát és a quinoát tegye egy nagy tálba, locsolja meg a lenolajos-currys öntettel, majd óvatosan forgassa össze.
ÖKO-ellenőrző állomás: DE-ÖKO-007




