Vegán rakott pesztós tészta
dm Kft.
2025. 12. 09.
Elkészítési idő: 55 perc
Főzési/sütési idő: 55 perc
908 kcal/adag
Vegán
•
Vegetáriánus
•
Főétel
•
olasz
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 sütőtál)
a vegán pesztós rakott tésztához:
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g dmBio zöldfűszeres olíva mix
150 g dmBio pirospaprika fűszerolajban
100 g dmBio aszalt paradicsom
150 g spenót
350 g dmBio tönkölypenne
1 ek. dmBio olasz fűszerek
1 tk. dmBio Spicy Chili fűszerkeverék
100 g dmBio napraforgómag
só
frissen őrölt fekete bors
120 g dmBio bazsalikomos pesztó
2 ek. dmBio olíva sütőolaj
80 g dmBio vegán tésztafeltét
40 g dmBio élesztőpehely
Elkészítés
Vegán pesztós rakott tészta
lépés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra légkeveréses üzemmódban.
lépés
Pucolja meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja finomra.
lépés
Csepegtesse le az olívabogyókat és a paprikát.
lépés
Vágja csíkokra az aszalt paradicsomokat.
lépés
Mossa meg és csepegtesse le a spenótot.
lépés
Tegye egy sütőtálba a nyers tésztát, a hagymát, a fokhagymát, az olívabogyókat, a paprikát, az aszalt paradicsomot, a spenótot, az olasz fűszereket, a Spicy Chilit, a napraforgómagokat és a sót, borsot.
lépés
Adja hozzá a pesztót és alaposan keverje el.
lépés
Öntse fel kb. 600 ml vízzel, hogy ellepje a tésztát.
lépés
Keverje el az olajat a tésztafeltéttel és az élesztőpehellyel, majd az egészet öntse a rakott étel tetejére.
lépés
Süsse a rakott tésztát a sütő középső rácsán kb. 30 percig.




