Vegán Pasta Alfredo
dm Kft.
2025. 12. 11.
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési/sütési idő: 30 perc
754 kcal/adag
Főétel
•
Vegán
•
Gyors & egyszerű
•
Vegetáriánus
•
olasz
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 fogás)
a vegán Pasta Alfredóhoz
350 g dmBio spagetti száraztészta teljes kiőrlésű durumbúzából
só
200 g dmBio füstölt tofu
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. dmBio olíva sütőolaj
frissen őrölt bors
1 ek. dmBio zöldségleves
200 ml víz
250 ml dmBio zab főzőkrém
2 ek. dmBio kesudiókrém
1/2 tk. kömény
2 ek. élesztőpehely
a feltéthez
vegán tésztatopping
fenyőmag
olasz fűszerek
Elkészítés
Vegán Pasta Alfredo
lépés
A spagettit a gyártó utasításai szerint főzze meg enyhén sós vízben.
lépés
A tofut kockázza fel. A hagymát és a fokhagymát pucolja meg és kockázza fel.
lépés
Melegítse fel egy serpenyőben az olajat, és pirítsa meg benne a tofut, a hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sózza és borsozza, alaposan keverje össze, majd szedje ki a serpenyőből és tegye félre.
lépés
A serpenyőben maradt olajat ismét melegítse meg, és keverje hozzá a főzőkrémet. Kis lángon adja hozzá a kesudiókrémet.
lépés
A zöldséglevest keverje össze 200 ml vízzel, és öntse hozzá a szószhoz. Egyszer hagyja felforrni, majd ízesítse köménnyel, sóval és borssal.
lépés
Adja hozzá a tofut és melegítse meg.
lépés
A tésztáról öntse le a vizet, és az élesztőpehellyel együtt adja hozzá a tofuhoz.
lépés
A tűzhelyet kapcsolja ki, és a tésztát lefedve hagyja 3 percig pihenni.
lépés
Végezetül szórja meg a tésztát a toppinggal, a fenyőmaggal és a fűszerekkel.




