Vegán spenótos pizzacsiga
dm Kft.
2025. 12. 09.
Elkészítési idő: 115 perc
Előkészítési idő: 70 perc
•
Főzési/sütési idő: 45 perc
645 kcal/adag
Vegán
•
Vegetáriánus
•
Fingerfood
•
olasz
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (20 darab)
a pizzatésztához
200 ml víz
1 ½ tk. dmBio nádcukor
5 g dmBio élesztő
300 g dmBio tönkölyliszt, 1050-es típus
2 teáskanál só
1 evőkanál dmBio sütéshez való olívaolaj
a töltelékhez
1 lilahagyma
3 fokhagymagerezd
1 piros kaliforniai paprika
100 g dmBio aszalt paradicsom
100 g dmBio csicseriborsó
150 g friss spenót
30 g dmBio fenyőmag
1 evőkanál dmBio extraszűz olívaolaj
só
bors
100 g dmBio kesudiókrém, vegán sajtkrém-alternatíva
100 g dmBio grillezett paprikás paradicsomszósz
80 g dmBio vegán tésztafeltét
Elkészítés
Vegán spenótos pizzacsiga
lépés
Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát. Vágja a hagymát vékony szeletekre. A fokhagymát aprítsa finomra.
lépés
Mossa meg a paprikát, vágja félbe, magozza ki és vágja egészen apró kockákra.
lépés
Vágja vékony csíkokra az aszalt paradicsomot.
lépés
Csepegtesse le a csicseriborsót.
lépés
Mossa meg a spenótot, majd blansírozza enyhén sós vízben kb. 1 percig.
lépés
Pirítsa a fenyőmagot rövid ideig serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül.
lépés
Forrósítsa fel az olívaolajat egy serpenyőben és párolja meg benne a hagymát és a fokhagymát kb. 2-3 percen át. Adja hozzá a paprikakockákat és az aszalt paradicsomot, majd pirítsa tovább együtt egy rövid ideig. Ízesítse sóval és borssal.
lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra légkeveréses fokozaton.
lépés
Gyúrja át a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen, majd nyújtsa ki.
lépés
Keverje el a kesudiókrémet és a paradicsomszószt és kenje meg vele a pizzatésztát.
lépés
Oszlassa el rajta a zöldségkeveréket a spenóttal, a csicseriborsóval és a fenyőmaggal. Ízesítse az egészet még egyszer sóval és borssal.
lépés
Szórja meg a tésztafeltéttel.
lépés
Tekerje fel a pizzatésztát hosszanti irányban, majd vágja kb. 2 cm-es szeletekre.
lépés
Süsse a pizzacsigákat sütőben a középső rácson kb. 20 percig.









