Színes kuszkuszsaláta mandulás gremolatával
dm Kft.
2025. 12. 15.
Elkészítési idő: 90 perc
Előkészítési idő: 30 perc
360 kcal/adag
Vegán
•
Vegetáriánus
•
orientális
Hozzávalók
Adag: 5 Adag (1 salátás tál)
színes kuszkuszsalátához mandulás gremolatával
1/2 tk. dmBio kurkuma
2 tk. zöldségleves
1 tk. kömény
200 g dmBio kuszkusz
60 g dmBio mandula
100 g dmBio datolya
100 g dmBio kalamon olívabogyó, magozott
1 piros paprika
1 cukkini
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. dmBio citromlé
2 ek. dmBio agávészirup
5 ek. dmBio olívaolaj
só
bors
Elkészítés
Színes kuszkuszsaláta mandulás gremolatával
lépés
Tegye a kurkumát, a zöldséglevest, a köményt és a kuszkuszt egy tálba, majd öntsön rá 300 ml forrásban lévő vizet. Ezután fedje le és hagyja állni 10 percig, majd egy villával lazítsa fel, és hagyja kihűlni.
lépés
A mandulát olaj nélkül pirítsa aranybarnára egy serpenyőben, majd hagyja kihűlni.
lépés
Szeletelje fel a datolyát és az olívát. A zöldségeket mossa meg és kockázza fel. A mentát és a petrezselymet aprítsa fel. A fokhagymát pucolja meg, majd a mandulával együtt és a fűszerek felével tegye egy mixerbe, és aprítsa fel. Ízesítse sóval és 2 evőkanál olívaolajjal.
lépés
Keverje össze a citromlevet, az agávészirupot és az olívaolajat. Sóval és borssal ízesítse. A kuszkuszhoz adja hozzá a datolyát, az olívát, a zöldségeket és a fűszereket. Az öntetet keverje hozzá a salátához.
lépés
Egy órára tegye a hűtőszekrénybe, majd tálaláskor szórja meg a mandulás gremolatával.






