
Egészben sült zöldséges fasírt
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg darált sertéshús
- 10 dkg sárgarépa
- 20 dkg leveles spenót (fagyasztott is lehet)
- 10 dkg cukkini
- 3 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 tojás
- 4 evőkanál dmBio apró szemű zabpehely
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál dmBio reszelt citromhéj
A salátához:
- 1 kis fej jégsaláta
- 2-3 evőkanál fehérborecet
- 3-4 evőkanál dmBio bazsalikomos pesto
- 1 csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
- A fasírthoz a répát hámozzuk meg, a többi zöldséget elég csak megmosnunk (a cukkini szárvégeit vágjuk le). Reszeljük le káposztareszelőn a répát és a cukkinit, a spenótot csíkozzuk fel, ha frisset használunk. (Ha fagyasztottat, hagyjuk felengedni.)
- Serpenyőben olívaolajon dinszteljük 4-5 percig a felaprított zöldségeket a zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
- Keverjük el a zöldségeket a darált hússal, adjuk hozzá a tojást, a zabpelyhet. Sóval, borssal, mustárral, reszelt citromhéjjal fűszerezzük.
- Dolgozzuk össze a masszát, sütőpapírral bélelt tepsire formázzunk belőle tömböt. 200-220 °C-ra melegített sütőben 60 perc alatt süssük készre.
- A saláta külső részét mossuk meg, majd kézzel tépked-jük darabokra a fejet. Csepegtessük rá az ecetet, forgas-suk össze, majd adjuk hozzá a pestót. Ezzel is keverjük össze, végül tépkedjük rá a bazsalikomot. Kínáljuk a felszeletelt fasírt mellé.
Tápanyagtartalom egy adagban: 316 kcal / 1322 kJ, 24,1 gramm fehérje, 14,1 gramm zsír, 20,3 gramm szénhidrát
Ajánlott termékeink
A lista vége