Zöld smoothie-k: Egyszerűek, finomak és tele vannak vitaminokkal!
Legyen szó ízletes reggeliről, egy frissítő italról két étkezés között vagy egy salaktalanító léböjtkúráról: a zöld smoothie-k nagyon trendik. És az elkészítésük nem is lehetne egyszerűbb: minden, amire ehhez szüksége van, egy botmixer, valamint rengeteg gyümölcs és zöldség.

Saját készítésű zöld smoothie-k: tippek kezdőknek:
- Egy kevés gyümölcs, egy zöld leveles zöldség és víz – többre nincs is szükség az első próbálkozásoknál. Ebben az esetben a smoothie-k általában jobban tolerálhatók.
- A kezdőknek érdemes több gyümölcsöt, mint zöldséget használniuk, mivel a leveles zöldség kesernyés ízéhez hozzá kell szokni.
- A zöld smoothie-k akkor a legfinomabbak, ha frissen készítjük őket. De a hűtőszekrényben is eltarthatók az italok három napig.
- Az érett gyümölcsök könnyebben emészthetők, ezenkívül édesebbek.
- Ízesítse a smoothie-kat olyan fűszerekkel, mint a fahéj és a vanília.
- A kísérletezés nemhogy megengedett, ajánlatos is: aki minden alkalommal kipróbál egy másik leveles zöldséget a smoothie-hoz, a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok széles skálájához juthat hozzá.
- A kezdők kezdjék egy pohárral, és annak függvényében, hogyan reagál a test a megnövekedett rostbevitelre és a különféle nyers összetevőkre, lépésenként növeljék a mennyiséget.
Hozzávalók
Az édes:
- 1 mangó
- 4 banán
- 25 g leveles spenót
- víz
A klasszikus:
- 2 marék zsenge spenótlevél
- 1 alma
- 1 banán
- ½ avokádó
- ⅛ hámozatlan citrom
- víz
A bogyós:
- 2 marék saláta (ne jégsaláta)
- 1 marék spenót
- 3 marék vegyes bogyó
- 1 banán
- víz
A különleges:
- ½ sárgadinnye
- 125 g friss spenót
- 100 ml burgonyalé
- citromlé
- jégkocka
Attól függően, hogy mennyi vizet ad hozzá, a smoothie-k hígabbak vagy sűrűbbek lesznek. Éppen olyanok, amilyennek szereti őket!