Granola és müzli
Rostokban és magnéziumban gazdag müzli és granola
Ha reggeli, akkor müzli. Bizony nem véletlenül ez az egyik legelterjedtebb finomság reggelente, hiszen létfontosságú vitaminokat tartalmaz, hosszantartó energiát biztosítva a szervezet számára. Az utóbbi időben csupán egyetlen kihívója akadt ennek az ízletes reggelinek: a granola. A dm Online Shopban megtalálható gluténmentes bázisú, ropogós, fahéjas-, kókuszos-, csokoládés- és gyümölcsös ízesítésű müzlik, valamint igazán tápláló és laktató granolák széles választéka áll rendelkezésre az egészségtudatos vásárlók számára.
A müzli története
Honnan is származik a müzli? Már a XIX. században elterjedt volt a svájci parasztok körében a müzli mindennapos fogyasztása. Szerves részét képezte az étkezésüknek, hiszen magas B1, B2, B6 és B12 vitamintartalma biztosította számukra az olyan szervezet egészséges működéséhez szükséges vitaminokat és létfontosságú ásványi anyagokat, mint a vas, réz, kálium, magnézium és mangán. Igazán tápláló, egészséges és ízletes finomságnak számított már a korai időkben is. A granola fogyasztása szintén a 19. században terjedt el, és tökéletes alternatívát jelentett a zsíros, nehezen emészthető reggelik helyett.
Pontosan mi a különbség a müzli és a granola között?
A müzli főbb összetevői között szerepel a gabona, különböző diófélék és magvak, valamint a vitaminokban gazdag szárított gyümölcsök. Tejjel fogyasztva minden olyan létfontosságú építőanyaggal rendelkeznek, amely segíti a szervezet egészséges működését. Szénhidrát tartalma energiabombaként szolgál a testnek, miközben magas fehérje tartalma növeli az állóképességet. Pozitív hatásai mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen gyorsan elkészíthető étel. Különböző gyümölcsös, csokis és fahéjas ízesítéseinek köszönhetően igazi ínyencségnek számít, amit számtalan módon variálhatunk.
A granola szintén egy tápláló gabonából készült finomság, melynek alapját a sült, vagy pirított müzli adja. Csakúgy, mint a müzli, a granola is gabonapelyhekből, olajos magvakból és aszalt gyümölcsökből készül, melyet általában egy kis mézzel, vagy valamilyen sziruppal, és kókuszolajjal sütnek ropogósra. Számtalan ízesítésben érhető el, a piros gyümölcsös változaton keresztül a csokoládés, vagy kókuszos-mandulás ízig, így mindenki talál kedvére valót közülük. A granola jótékony hatását a magas rost, ásványi anyag és vitamin tartalma adja.
A müzli és a granola akár alapanyagként is felhasználható sütemények készítéséhez, de egyszerűen tejjel vagy joghurttal fogyasztva is igazán laktató finomságnak számít.
A müzlit és a granolát alkotó gabonafélék
A müzli és granola egyik összetevőjeként ki kell emelni a gabonaféléket, melyek rengeteg pozitív hatással rendelkeznek. A zab, rizs, árpa, rozs, valamint a búza egészséges összetevőinek köszönhetően nagymértékben csökkenthetik a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A magas E-vitamin és zsírsav tartalmú gabonafélék segítik a normál bélműködést is, és hosszú időn keresztül ellátnak energiával, így tökéletes választásnak számítanak reggelire vagy akár nassolnivalónak is.
A csodatévő müzli és granola
A müzlinek számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Összetevői rengeteg antioxidánssal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák az esetleges gyulladások és bőrbetegségek kialakulását. A rendszeres müzli és granola fogyasztás nagymértékben hozzájárulhat a szép, egészséges bőrhöz.
Válogasson a dm Online Shop müzli és granola kínálatában és találja meg az ideális reggeli alapanyagot!