Vegán quiche spenóttal

dm Kft.
2025. 12. 15.

Elkészítési idő: 2 óra
Előkészítési idő: 70 perc
•
Főzési/sütési idő: 50 perc
873 kcal/adag
Vegán
•
Főétel
•
francia
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 quiche (ø 26 cm))
a quiche-hez
150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
150 g 550-es búzaliszt
150 g növényi margarin
2 ek. zsemlemorzsa
3 ek. dmBio extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva
1 lilahagyma, meghámozva és felkarikázva
400 g bébispenót, megmosva
10 db dmBio szárított paradicsom
250 g lisztes burgonya, megmosva és lereszelve
400 g selyemtofu
1 ek. dmBio zabpehely, apró szemű
2,5 ek. étkezési keményítő
100 ml dmBio zab főzőkrém
1 marék vegán tésztatopping
2 tk. csilipehely
friss zsálya
Elkészítés
Quiche
lépés
A kétféle lisztet keverje össze a margarinnal és kb. 5 evőkanál hideg vízzel, gyúrjon belőle tésztát, és 30 percig hagyja pihenni.
lépés
A tarte tortaformát kenje ki margarinnal, és hintse meg liszttel.
lépés
Egy liszttel megszórt munkafelületen nyújtsa ki a tésztát kb. 28 cm átmérőjűre, és bélelje ki vele a tarte tortaformát. A tésztát enyhén nyomkodja a formához, és szórja meg zsemlemorzsával.
lépés
A sütőt melegítse elő 200 fokra.
lépés
Némi olajat hevítsen fel egy edényben. Tegye bele a fokhagymát és a hagymát, majd közepes lángon pirítsa meg kb. 3 perc alatt. Ezután adja hozzá a bébispenótot, és további 1 percig pirítsa az egészet. Közben többször keverje át.
lépés
Vegye le az edényt a tűzről, és hagyja kihűlni. A paradicsomokat és a burgonyákat oszlassa el a tarte tortaformában.
lépés
Ezt követően pürésítse a tofut, az étkezési keményítőt és a főzőkrémet, majd az egészet öntse rá a zöldségre.
lépés
A quiche-t tegye a sütő középső sínjére, és kb. 40 perc alatt süsse készre. Ezután kapcsolja le a sütőt. A quiche-t szórja meg a vegán tésztafeltéttel, és tegye vissza további 10 percre a sütőbe.
lépés
Tálalás előtt szórja meg a quiche-t a csilipehellyel és a friss zsályával.




