Hajdinapalacsinta mogyorókrémmel
dm Kft.
2025. 12. 15.
Elkészítési idő: 50 perc
Előkészítési idő: 20 perc
•
Főzési/sütési idő: 20 perc
1180 kcal/adag
Vegán
•
Desszert
•
Gyors & egyszerű
•
Gyerek & család
•
francia
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (8 darab)
hajdinapalacsintához mogyorókrémmel
100 g 550-es búzaliszt
100 g dmBio teljes kiőrlésű hajdinaliszt
500–550 ml dmBio szójaital
2 adag vegán tojáshelyettesítő, a dobozon található útmutató alapján elkészítve
1 üveg dmBio mogyorókrém
kb. 10 ek. dmBio sütőolaj
szezonális gyümölcsök, például: vegyes bogyós gyümölcsök
porcukor
Elkészítés
Hajdinapalacsinta mogyorókrémmel
lépés
A liszteket keverje össze a tejjel és a vegán tojáshelyettesítővel, hogy egy sima tésztát kapjon. Utóbbit legalább 10 percig hagyja pihenni.
lépés
Eközben tegye az üveges mogyorókrémet meleg vízfürdőbe, hogy némileg megolvadjon.
lépés
Melegítse elő a sütőt 100 fokra.
lépés
Palacsintánként melegítsen fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Egy merőkanállal tegyen egy adagot a tésztából a serpenyőbe, és pirítsa aranybarnára a palacsinta mindkét oldalát.
lépés
Még a serpenyőben hajtsa először félbe, majd negyedbe a palacsintákat. Míg a maradék palacsintákat készíti, addig a többit tartsa melegen a 100 fokos sütőben.
lépés
A palacsintákat tegye tányérokra, és díszítse a meleg mogyorókrémmel, illetve a friss bogyós gyümölcsökkel. Végezetül szórja meg némi porcukorral.




