Vegán palacsinta matchával, citrommal és rizssziruppal

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 50 perc
Előkészítési idő: 10 perc
•
Főzési/sütési idő: 40 perc
285 kcal/adag
Desszert
•
Vegán
Hozzávalók
Adag: 8 Adag (8 palacsinta)
vegán palacsintához matchával, citrommal és rizssziruppal
440 g 550-es búzaliszt
1 púpos tk. dmBio borkő sütőpor
2 púpos tk. dmBio matcha tea
1 tk. dmBio őrölt Bourbon vanília
1 ek. reszelt citromhéj (kezeletlen)
2 adag vegán tojáshelyettesítő, a dobozon található útmutató alapján elkészítve
4 ek. dmBio sütőolaj
6 púpos ek. vegán tejszínhab-alternatíva
4 ek. dmBio natúr kókuszital
dmBio rizsszirup, ízlés szerint
dmBio matcha tea őrölve a tálaláshoz
Elkészítés
Vegán palacsinta matchával, citrommal és rizssziruppal
lépés
A lisztet, a sütőport, a matchát, a Bourbon vaníliát, a reszelt citromot és a vegán tojáshelyettesítőt keverje össze, hogy egy sima tésztát kapjon. Utóbbit 10–15 percig hagyja pihenni.
lépés
A sütőt melegítse elő 100 fokra. Tegyen 4 egyenlő adag tésztát (körülbelül a teljes mennyiség felét) a serpenyőbe, és közepes lángon süsse mindkét oldalát körülbelül 2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vegye ki a palacsintákat a tepsiből, és tartsa melegen a sütőben.
lépés
A maradék olajat öntse bele a serpenyőbe, és a többi tésztát is süsse ki.
lépés
A tejszínhab-alternatívát keverje hozzá a natúr kókuszitalhoz. A palacsintákat tálalja a rizssziruppal, a tejszínhab-alternatívával és a matchával.




