Téli csokoládétobozok

dm Kft.
2025. 11. 20.

Elkészítési idő: 90 perc
Előkészítési idő: 30 perc
•
Főzési/sütési idő: 60 perc
152 kcal/adag
Desszert
•
Karácsony
•
Gyors & egyszerű
•
francia
Hozzávalók
Adag: 20 Adag (20 csokoládétoboz)
a téli csokoládétobozokhoz
kekszek
csokoládé (ét- vagy tej)
kukoricapehely
krémsajt (vegán is lehetséges)
porcukor
Elkészítés
téli csokoládétobozok
lépés: Kekszek felaprítása
Kezdje azzal, hogy a kekszeket apró darabokra töri. Ehhez a legjobb, ha botmixert használ. Alternatív megoldásként tegye a kekszeket egy fagyasztózacskóba, és törje őket apróra egy nehéz sodrófával.
lépés: Tészta elkészítése
A felaprított kekszeket adja hozzá a krémsajthoz, és addig keverje, amíg homogén masszát nem kap.
lépés: Kúpformák elkészítése
Az elkészült tésztából készítsen több kicsi kúpot. Ezek képezik a tobozok alapjait.
lépés: A kukoricapelyhek rögzítése
A kukoricapelyheket körkörösen szúrja bele a kúp alakú tésztákba. Figyeljen arra, hogy a pelyhek kifelé nézzenek, ugyanis így jön létre a jellegzetes toboz forma.
lépés: Díszítés csokoládéval
A tobozokat öntse le a korábban felolvasztott csokoládéval, majd hagyja mindegyiket kihűlni és megdermedni.
lépés: Tálalás
Az elkészült csokoládétobozokat szórja meg némi porcukorral, majd tálalja azokat. Ezután már fogyaszthatók is a tobozok.









