
Vegán kókuszos karácsonyi keksz
A karácsonyi sütés-főzés egyik elengedhetetlen része a klasszikus vajas keksz elkészítése, ami rendkívül egyszerű, még a kezdő cukrászok is bátran nekiveselkedhetnek. De vajon mi van akkor, ha a meghívott vendégek nem fogyasztanak állati eredetű alapanyagból készült ételeket? Semmi probléma, az alábbi vegán keksz biztosan elnyeri majd a tetszésüket!
Hozzávalók:
- 200 g dmBio tönkölybúza liszt
- 50 g dmBio őrölt mandula
- 1 tk só
- 120 g dmBio kókuszzsír
- 100 ml dmBio juharszirup
- 1 bio citrom reszelt héja
- 2 ek porcukor a díszítéshez
Elkészítés
- A porcukor kivételével minden hozzávalót öntsünk egy robotgépbe és keverjük simára az alapot. Amint ezzel megvagyunk, kissé gyúrjuk át a tésztát, majd fóliába csomagolva tegyük egy órára a hűtőbe.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- A pihentetés után a tésztát két sütőpapír között kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Szúrjuk ki belőle tetszés szerint az ünnepi formákat, majd tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 9-10 perc alatt süssük aranybarnára.
- Fontos, hogy semmiképpen se maradjanak a forró tepsiben, tegyük ki őket a pultra kihűlni, ugyanis melegen még nagyon könnyen törnek.
Ajánlott termékeink
A lista vége