FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Linzer

Vegán kókuszos karácsonyi keksz

A karácsonyi sütés-főzés egyik elengedhetetlen része a klasszikus vajas keksz elkészítése, ami rendkívül egyszerű, még a kezdő cukrászok is bátran nekiveselkedhetnek.  De vajon mi van akkor, ha a meghívott vendégek nem fogyasztanak állati eredetű alapanyagból készült ételeket? Semmi probléma, az alábbi vegán keksz biztosan elnyeri majd a tetszésüket! 

Hozzávalók:

  • 200 g dmBio tönkölybúza liszt
  • 50 g dmBio őrölt mandula
  • 1 tk só
  • 120 g dmBio kókuszzsír
  • 100 ml dmBio juharszirup
  • 1 bio citrom reszelt héja 
  • 2 ek porcukor a díszítéshez 

Elkészítés

  1. A porcukor kivételével minden hozzávalót öntsünk egy robotgépbe és keverjük simára az alapot. Amint ezzel megvagyunk, kissé gyúrjuk át a tésztát, majd fóliába csomagolva tegyük egy órára a hűtőbe. 
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 
  3. A pihentetés után a tésztát két sütőpapír között kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Szúrjuk ki belőle tetszés szerint az ünnepi formákat, majd tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 9-10 perc alatt süssük aranybarnára.
  4. Fontos, hogy semmiképpen se maradjanak a forró tepsiben, tegyük ki őket a pultra kihűlni, ugyanis melegen még nagyon könnyen törnek.