FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Csokoládés zabkeksz

Csokoládés zabkeksz

Valami édesre vágysz, de nem tudod mihez fogj hozzá? Tea vagy kávé mellé is ideális, de biztos lehetsz benne, hogy magában is villámgyorsan elkapkodja a család apraja-nagyja a konyhából. Íme egy villámgyors csokiskeksz, amely biztosan megédesíti az ünnepi készülődést!

Hozzávalók

  • 250 g aprószemű zabpehely
  • 125 g dmBio teljes kiőrlésű gluténmentes zabliszt
  • 2 tk dmBio borkő sütőpor
  • ½ tk fahéj
  • 220 g kókuszvirágcukor
  • 150 g margarin
  • 15-20 g dmBio csokoládécsepp

Elkészítés

Egy nagyobb tálban keverjük össze a zabpelyhet, a zablisztet, sütőport, fehéjat és a cukrot. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A száraz összetevőkhöz adjuk hozzá a margarint, végül szórjuk a tálba a csokoládé pasztillákat is. Gyúrjuk össze a tésztát, majd egy evőkanál segítségével mérjük ki az adagokat. Formázzunk kisebb golyókat és helyezzük a süteményt egy sütőpapírral bélelt tepsire (egyszerre kb. 15-20 darabot). A zabkekszet körülbelül 20 percig süssük, míg aranybarna nem lesz a végeredmény.

Ide illő termékkategória