Vegán kókuszcsók
dm Kft.
2025. 11. 13.
Elkészítési idő: 45 perc
Előkészítési idő: 30 perc
•
Főzési/sütési idő: 15 perc
250 kcal/adag
Karácsony
•
Keksz & sütemény
•
Gluténmentes
•
Vegán
•
Gyors & egyszerű
•
Desszert
•
német
•
osztrák
•
francia
Hozzávalók
Adag: 8 Adag (25 darab)
a vegán kókuszcsókhoz
200 g dmBio kókuszcsipsz
20 ek. dmBio kókuszvirágcukor
3 ek. dmBio teljes kiőrlésű hajdinaliszt (gluténmentes)
1 ek. dmBio kókuszzsír
7-8 ek. meleg víz
1 tábla dmBio étcsokoládé
1 csipet só
némi fahéj (opcionális)
némi ánizs (opcionális)
Elkészítés
vegán kókuszcsók
lépés
Keverje simára a hajdinalisztet a vízzel és a kókuszzsírral. A kókuszcsipszet törje apróra, majd adja hozzá a tésztához.
lépés
Keverje hozzá a kókuszvirágcukrot, a sót, a fahéjat és az ánizst, majd alaposan gyúrja át a tésztát. Mindig vegyen ki kb. 1 teáskanállal a tésztából és formázzon belőle kis golyókat.
lépés
A kókuszgolyókat tegye egy tepsire, és légkeverésen 160 fokon kb. 15 perc alatt süsse készre. Végül hagyja kihűlni.
lépés
Miután kihűltek a kókuszcsókok, olvassza fel vízgőz felett az étcsokoládét, és mártsa bele a kókuszcsókokat. Utóbbiakat helyezze egy tálcára, és várja meg, hogy megdermedjen a csokoládé.









