FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Vegán kókuszcsók

dm Kft.

2025. 11. 13.

Elkészítési idő: 45 perc

Előkészítési idő: 30 perc

Főzési/sütési idő: 15 perc

250 kcal/adag

Karácsony

Keksz & sütemény

Gluténmentes

Vegán

Gyors & egyszerű

Desszert

német

osztrák

francia

Hozzávalók

Adag: 8 Adag (25 darab)

a vegán kókuszcsókhoz

  • 200 g dmBio kókuszcsipsz

  • 20 ek. dmBio kókuszvirágcukor

  • 3 ek. dmBio teljes kiőrlésű hajdinaliszt (gluténmentes)

  • 1 ek. dmBio kókuszzsír

  • 7-8 ek. meleg víz

  • 1 tábla dmBio étcsokoládé

  • 1 csipet só

  • némi fahéj (opcionális)

  • némi ánizs (opcionális)

Elkészítés

vegán kókuszcsók

  1. lépés

    Keverje simára a hajdinalisztet a vízzel és a kókuszzsírral. A kókuszcsipszet törje apróra, majd adja hozzá a tésztához.

  2. lépés

    Keverje hozzá a kókuszvirágcukrot, a sót, a fahéjat és az ánizst, majd alaposan gyúrja át a tésztát. Mindig vegyen ki kb. 1 teáskanállal a tésztából és formázzon belőle kis golyókat.

  3. lépés

    A kókuszgolyókat tegye egy tepsire, és légkeverésen 160 fokon kb. 15 perc alatt süsse készre. Végül hagyja kihűlni.

  4. lépés

    Miután kihűltek a kókuszcsókok, olvassza fel vízgőz felett az étcsokoládét, és mártsa bele a kókuszcsókokat. Utóbbiakat helyezze egy tálcára, és várja meg, hogy megdermedjen a csokoládé.