Gluténmentes mogyorós kakaós golyók
Még mindig keres egy egyszerű és finom karácsonyi sütemény receptet? Mit szólna gluténmentes mogyorós kakaós golyókhoz? Ezeket nem csupán könnyű elkészíteni, hanem még istenien finomak is!

Hozzávalók 30 golyóhoz
- 320 g dmBio mogyoróbél
- 5 ek dmBio rizsszirup
- 3 ek kókuszvirág szirup
- 6 dmBio datolya, magozva
- 5 ek dmBio kakaópor
- 1 csipet dmBio vaníliás cukor
- 4 ek dmBio natúr mandulaital
- csipet só
- 2 ek dmBio kókuszzsír
- 30 g dmBio egész mogyorbél
Elkészítés
A mogyoróbelet aprítsuk fel, majd mérjünk le 70 grammot, amit egyenletes szórjunk szét egy tányéron. A maradék 250 grammhoz adjuk hozzá a rizsszirupot, a kókuszvirág szirupot, a datolyát, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a mandulaitalt, a sót és a kókuszzsírt, majd keverjük krémes állagúra. A kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy később könnyebben tudjunk golyókat formálni. Minden golyóba tegyünk egy egész mogyorót, majd a tésztából formáljuk meg a golyókat. Ezt követően forgassuk meg azokat az aprított mogyoróban, és már tálalhatjuk is.
Tipp: Ha az elkészült golyókat a hűtőben tároljuk, akkor legalább 1 hétig fogyaszthatók.
Hozzávalók
A lista vége