Gluténmentes bagel céklakrémmel

dm Kft.
2025. 12. 09.

Elkészítési idő: 90 perc
Előkészítési idő: 15 perc
•
Főzési/sütési idő: 75 perc
433 kcal/adag
Gluténmentes
•
Kenyér & péksütemény
•
amerikai
Hozzávalók
Adag: 8 Adag (8 darab)
A bagelekhez
250 g dmBio rizsliszt
230 g dmBio gluténmentes zabliszt
2 tk. dmBio sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
30 g útifűmaghéj
20 g őrölt lenmag
3/4 tk. só
560 g víz
30 g almaecet
15 g juharszirup
napraforgómag és hámozatlan szezámmag a díszítéshez
150 g dmBio szendvicskrém, céklakrém vagy egyéb tetszőleges szendvicskrém
Elkészítés
Gluténmentes céklakrémes bagel
lépés
Melegítse elő a sütőt 225 °C-ra felső-alsó sütési fokozaton.
lépés
A bagelekhez tegye a tálba a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az útifűmaghéjat, a lenmagot és a sót. Dolgozza bele a vizet, az almaecetet és a szirupot, amíg formázható tészta nem lesz belőle. A tészta lehet ragacsos.
lépés
Szórjon egy kevés rizslisztet a munkafelületre, majd belisztezett kézzel ossza a tésztát nyolc részre és formázzon bageleket.
lépés
Kenje meg a bagelek tetejét egy kevés vízzel és egy csepp juharsziruppal, majd forgassa bele őket a kívánt feltétbe.s der Wahl wälzen.
lépés
Süsse a bageleket a sütő középső rácsán kb. 15 percig. Ezután csökkentse a hőfokot 200 °C-ra alsó-felső sütési fokozaton és süsse tovább a bageleket további 45 percig. Kb. 20 perc után fedje be a bageleket, hogy ne égjenek meg a magok.
lépés
Vágja félbe a bageleket és az alsó felüket kenje meg szendvicskrémmel, majd helyezze rá a tetejüket.



