Vegán palacsinta almás töltelékkel

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 40 perc
Főzési/sütési idő: 40 perc
421 kcal/adag
Desszert
•
Vegán
•
Vegetáriánus
•
osztrák
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (8 darab)
A töltelékhez:
2 alma
3 narancs
200 ml dmBio almalé
½ csomag dmBio vaníliapuding
25 g dmBio fagyasztva szárított áfonya
2 ek. dmBio agávészirup
A tésztához:
80 ml dmBio szénsavas almaital
100 g dmBio földimandulaliszt
100 g dmBio tönkölyliszt, 630
200 ml dmBio kókusztej
1-2 tk. dmBio étkezési keményítő
1 tk. dmBio Bourbon vaníliás cukor
1 tk. dmBio ceyloni fahéj
dmBio citromlé
só
5 ek. dmBio napraforgó sütőolaj
Elkészítés
A töltelék elkészítése
lépés
Az almákat mossa meg, hámozza meg, vágja félbe, magozza ki, majd vágja fel vékony szeletekre. Mossa meg a narancsokat, hámozza le a fehér hártyát és válassza szét az egyes gerezdeket.
lépés
Forraljon fel 150 ml almalevet.
lépés
A maradék almalevet keverje csomómentesre a vaníliapuding-porral és adja hozzá a forrásban lévő almaléhez.
lépés
Adja hozzá az áfonyát, az almaszeleteket és a narancsgerezdeket.
lépés
Keverje bele az agávészirupot, majd hagyja állni egy kis ideig.
A tészta elkészítése:
lépés
A hozzávalókat – az olaj kivételével – keverje simává.
lépés
Hevítse fel a napraforgóolajat egy serpenyőben és a masszából süssön 8 palacsintát.
lépés
Tálalja a palacsintákat a gyümölcsös töltelékkel.




