Halloweeni édes piték

dm Kft.
2025. 09. 26.

Elkészítési idő: 80 perc
Előkészítési idő: 60 perc
•
Főzési/sütési idő: 20 perc
269 kcal/adag
Hozzávalók
Adag: 10 Adag (10 adaghoz (kb. 10 darab))
A tésztához
250 g búzaliszt (550-es)
125 g vaj
3 ek dmBio nádcukor
1 csipet só
50 ml hideg víz
A töltelékhez
200 g dmBio almavelő sárgabarackkal
5 ek dmBio C-minősítésű juharszirup
2 csomag dmBio őrölt bourbon vanília
1 ek kukoricakeményítő
A befejezéshez
1 tojás
3 ek dmBio mazsola (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 csomag dmBio őrölt bourbon vanília
2 ek dmBio nádcukor
Elkészítés
Tészta
lépés
Az összes hozzávalóból gyúrjon tésztát.
lépés
A tésztát csomagolja be folpackba, és legalább 30 percre tegye be a hűtőszekrénybe.
Töltelék
lépés
Az almavelő 2/3-át tegye egy edénybe a juharsziruppal és a vaníliás cukorral együtt, keverje össze és melegítse meg.
lépés
A maradék almavelőt keverje el egy evőkanál kukoricakeményítővel, és kavarja hozzá a felmelegített almavelőhöz.
lépés
Az edényt vegye le a tűzhelyről, és hagyja kihűlni.
Befejezés
lépés
A sütőt melegítse alsó és felső fokozaton 180 fokra, majd béleljen ki két tepsit sütőpapírral.
lépés
Lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra.
lépés
Egy késsel és egy kartonból kivágott tök sablonnal vágjon ki 20 egyforma nagyságú tököt.
lépés
A kivágott tésztatökök felét tegye a tepsire.
lépés
Minden tésztatökre tegyen 2-3 evőkanál almavelőt és mazsolát. Arra figyeljen, hogy a szélén maradjon szabadon néhány milliméter.
lépés
Verjen fel egy tojást, és a tészta szélét kenje be vele.
lépés
A kivágott tökök másik felére készítsen félelmetes arcot.
lépés
Utóbbit helyezze rá az almavelővel megkent tésztára. Nyomja össze a széleket az ujjaival, majd egy villa segítségével is.
lépés
A tetejét is kenje be az összekevert tojással.
lépés
A csomag vaníliás cukrot keverje össze két evőkanál nádcukorral, és ezzel szórja meg a korábban tojással bekent tésztát.
lépés
A tepsit helyezze a sütő középső sínjére, majd 20 perc alatt süsse készre az édes pitéket.
Ajánlott termékek
Röviden Verena blogjáról:
Verena a Sweets and Lifestyle című sütőblogján főként szezonális és regionális recepteket mutat be. Az összes receptet többször kipróbálta már, mindegyik könnyen elkészíthető és rendkívül finom!