Répatortácskák

Hozzávalók:
- 150 g dmBio tönkölybúzaliszt T630
- 120 g dmBio aprószemű zabpehely
- 100 g dmBio teljesértékű nádcukor
- 2 tk dmBio sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 50 ml író
- 180 g répa
Tipp: ízlés szerint fűszerezhetjük egy csipet őrölt fahéjjal, szegfűszeggel vagy kardamommal, esetleg szerecsendióval.
Krém:
- 2 ek dmBio teljesértékű nádcukor
- 200 g krémsajt
- fél citrom leve
- díszítéshez: dmBio dióbél
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170-180° C fokra. Mossuk és hámozzuk meg a répákat, majd reszeljük le őket. Minél kisebbre reszeljük, annál jobb lesz a piskóta állaga. Ezután egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztet, zabot, cukrot, sütőport és a sót), illetve egy másik tálban keverjük össze nedves alapanyagokat (az írót, a felvert tojásokat). A reszelt répát csak a kettő összedolgozása után forgassuk a masszába. Töltsük a keveréket a kivajazott és lisztezett formába, majd süssük kb. 25 percig. Amint kihűlt a piskótánk szeleteljük fel és kenjük meg a krémsajtos mázzal.
Hozzávalók
A lista vége