Édes meglepetés anyák napjára: egyszerű rebarbarás bögrés sütemény
Ne csak a szavak, a tettek is beszéljenek: ezzel a bögrés süteménnyel elmondhatja: Köszönök mindent, anya!
Megtanította nekünk, hogyan hallgassunk az ösztöneinkre, a legjobb tanácsokat adja, barkácskirálynő, vigaszt nyújt, valamint szervezőtehetség: semmi kétség, anya a legjobb!
Természetesen egész évben hálásak vagyunk neki, de anyák napján valami egészen különlegessel szeretnénk neki kedveskedni, amiért ennyire csodálatos. És mivel tehetnénk ezt meg a leginkább, mint sok együtt töltött idővel, igazi érzésekkel és egy szívből jövő, saját készítésű, anyák napi süteménnyel?
A legjobb, hogy hamar elkészül, és nem igényel sok hozzávalót, sütési tudományt. Csak egyvalami fontos: egy nagy adag szeretet az elkészítéséhez, amely az alábbi egyszerű útmutatóval garantált siker!
Akkor szeretem anyát a legjobban, amikor boldog!
Kinyílik a sütő, a meleg süteményillat kiáramlik belőle, és az egész helyiséget áthatja ez a csodálatos, édes-savanykás illat.
Pont ilyenek a vasárnapok anyánál, igaz? Anyák napján azért az anyukák is vágynak egy kis kényeztetésre: akár a dolgos férjtől, aki a sütés terén még kezdőnek számít, vagy a lelkes gyermektől, aki csak szeretne valamit visszaadni, vagy egy jó barátnőtől, aki a szomszéd, újdonsült anyukának egy kis örömet akar okozni – egy közös küldetésük van ebben az évben újra: „Az anyákat méltón megünnepelni”.
Ezért szeretnénk ihletet adni ahhoz, hogyan tudja ezt a küldetést teljesíteni – egy finom rebarbarás sütemény formájában.
Hozzávalók:
- 1 bögre joghurt
- 2 szár rebarbara
- 1 bögre puha vaj
- 1 bögre cukor
- 3 tojás
- 2,5 bögre búzaliszt
- 1 bögre darált dió
- ½ csomag sütőpor
- opcionális: szóratok dekorációként
Tippünk: bögre lehet kimosott joghurtospohár vagy egy kávéscsésze is.
1. lépés
Forrósítsa fel a sütőt 170 fokra alsó/felső sütésen és zsírozza be a sütőformát (26 cm-es átmérőjű). Alternatívaként összegyűrhet egy darab sütőpapírt, majd újra kihajthatja és kibélelheti vele a formát.
2. lépés
Mossa meg a rebarbarát, és vágja nagyjából 1 cm nagyságú darabokra.
Ezután a vajat keverje krémesre a cukorral egy botmixer vagy konyhai robotgép segítségével, és egyenként tegye hozzá a tojásokat, amíg jól el nem keveredtek. Dolgozza össze a lisztet a dióval és a sütőporral. Ezután a joghurtot és a lisztes-diós keveréket felváltva adja a tojásos masszához, amíg selymes tészta nem jön létre. Figyeljen oda, hogy ne keverje sokáig a tésztát, különben szalonnás lesz!
3. lépés:
Öntse a masszát a sütőformába és simítsa el a tésztát. Végezetül oszlassa el a tetején a rebarbarát, és süsse a sütő középső rácsán 45–50 percig.
4. lépés:
Végezze el a tűpróbát: szúrjon a süteménybe egy fapálcikát, és ellenőrizze, hogy ráragad-e a tészta. Ha nem, a sütemény elkészült. Ha mégis, akkor még szüksége van egy kis időre a sütőben.
Hagyja a süteményt teljesen kihűlni, és díszítse kedve szerint. A kreativitásnak (a kis cukrászok esetében is) semmi sem szabhat határt!
Ajánlott termékek
A lista vége