
Egzotikus (aszalt) gyümölcsös pite
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű formához:
A tésztához:
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg dmBio búzaliszt T550 + a nyújtáshoz
- 12,5 dkg dmBio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 csapott evőkanál dmBio kókuszvirágcukor
- 2 közepes tojás- csipet só
A töltelékhez:
- 5 dkg dmBio goji bogyó
- 15 dkg dmBio aszalt mangó
- 15 dkg dmBio aszalt füge
- 5 dkg dmBio aszalt datolya
- 2 dl víz- fél tasak dmBio reszelt narancshéj
- fél tasak dmBio reszelt citromhéj
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
- A tésztához késsel kockázzuk fel a vajat egy keverő-tálba. Szitáljuk hozzá a liszteket, adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot, az egész tojásokat, és egy csipet sót. Keverjük kb. 1 percig kézi mixerrel. Ettől még nem áll össze a tészta, morzsás lesz. Kézzel, 2-3 mozdulattal gyúrjuk egybe. Tegyük a cipót becsomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe.
- A töltelékhez az aszalt fügét, mangót, datolyát késsel aprítsuk fel. Tegyük lábosba, adjuk hozzá a goji bogyót, öntsük hozzá a vizet, a narancs- és citromhéjat. Főzzük a keveréket pár percig, míg a gyümölcsök visszapuhulnak. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne a vajat, hagyjuk hűlni, majd forgassuk bele az enyhén felvert tojást.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 6-7 mm vastag-ra, helyezzük úgy a tortaformába, hogy legyen egy kb. 3 cm-es pereme, a felesleget vágjuk le. Villával szurkáljuk meg a torta alját, tegyük vissza hűtőbe 30 percre, közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- Simítsuk a tölteléket az előkészített tortaalapba, és süssük 30–35 perc alatt készre az előmelegített sütőben.
Tápanyagtartalom egy szeletben: 297 kcal / 1242 kJ, 5,5 gramm fehérje, 13,9 gramm zsír, 35,8 gramm szénhidrát
Ajánlott termékeink
A lista vége