Vegán Curry „Chicken Style”

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 95 perc
Előkészítési idő: 60 perc
•
Főzési/sütési idő: 35 perc
380 kcal/adag
Vegán
•
Főétel
•
Vegetáriánus
•
ázsiai
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 fogás)
a tofuhoz
400 g dmBio füstölt tofu
20 ml dmBio Shoyu szójaszósz
1 tk. dmBio garam masala
1 ek. dmBio szezámolaj
150 g dmBio étkezési keményítő
a curryhez
2 hagyma
10 g dmBio kandírozott gyömbérkocka
2 gerezd fokhagyma
3 ek. dmBio napraforgó sütőolaj
1/4 tk. korianderpor
3 ek. dmBio paradicsompüré
1 konzerv dmBio hámozott egész paradicsom
2 ek. dmBio garam masala
1 ek. dmBio nádcukor
200 ml dmBio szója főzőkrém
Elkészítés
A tofu elkészítése
lépés
Fagyassza le a tofut egy éjszakára.
lépés
Ezután olvassza fel súly alatt, hogy távozzon a nedvesség, és vágja kockára.
lépés
Keverje össze a szójaszószt és a garam masalát, majd pácolja benne a tofukockákat kb. 1 órán keresztül.
A curry elkészítése
lépés
Hámozza meg a hagymát, majd kockázza. Vágja fel finomra a gyömbért, pucolja meg a fokhagymát és szintén vágja apróra.
lépés
Hevítse fel az olajat és dinsztelje meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért.
lépés
Tegye a serpenyőbe a koriandert és a paradicsompürét, és közepes lángon pirítsa kb. 3 percig.
lépés
Adja hozzá a hámozott paradicsomot, a garam masala port és a cukrot, majd főzze lefedve kb. 15 percig.
lépés
A tofukockákat forgassa meg keményítőben.
lépés
Forrósítsa fel a szezámolajat egy serpenyőben és süsse meg benne a tofukockákat.
lépés
Tálalja a tofut a curryvel együtt.




