
Ázsiai vöröslencse leves
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 tk thai vörös currypasta
- 1 szelet gyömbér
- 25 ek. olívaolaj
- 20 dkg vörös lencse
- 1,2 l zöldség alaplé
- 140 ml kókusztej
- 3 ek. vaj
- 4 fej gomba (csiperke/laska/shiitake/júdásfüle)
- só, bors
- koriander
- konzerv zöldborsó
Lépésről lépésre:
- A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk. Kevés olajon és vajon megdinszteljük azokat, sózzuk, majd hozzáadjuk a currypasztát. Hozzáreszeljük a gyömbért.
- Amikor megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük alaplével és fedővel lefedjük. Félretesszük pihenni.
- A friss gombákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a szárítottakat pedig felöntjük meleg vízzel, hogy „feléledjenek”.
- A laska gombákat egészben, a csiperkéket felszeletelve kezdjük el egy kevés vajon megpirítani.
- Amíg a gombák pirulnak, a levesalapot pépesre turmixoljuk. Felöntjük egy kevés alaplével és kókusztejjel, alaposan elkeverjük.
- Ha a gombák szép pirosra pirultak, a levesre szedve tálalhatjuk is a levest.
Ajánlott termékeink
A lista vége