Vegán tikka masala szejtánnal
dm Kft.
2025. 12. 11.
Elkészítési idő: 50 perc
Előkészítési idő: 10 perc
•
Főzési/sütési idő: 40 perc
698 kcal/adag
Bowl
•
Vegán
•
Vegetáriánus
•
indiai
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 fogás)
A körethez
250 g dmBio fehér jázminrizs
só
A curryhez
390 g dmBio szejtánkolbász, chorizo fűszerezéssel, 130 g/darab
1 ek. dmBio garam masala
1 ek. dmBio Spicy Chili fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
4 ek. dmBio napraforgó étolaj
2 ek. dmBio paradicsompüré
1 konzerv dmBio darabolt paradicsom (400 g)
200 ml dmBio kókusztej
1 ek. dmBio fűszersó
1 tk. dmBio őrölt kurkuma
1 ek. dmBio citromlé
Elkészítés
Jázminrizs
A rizs megfőzése
Készítse el a jázminrizst a csomagolási útmutató szerint enyhén sós vízben.
Curry
A hozzávalók előkészítése
Darabolja fel a kolbászt, majd keverje össze a garam masalával és a Spicy Chili fűszerkeverékkel. Hámozza meg és szeletelje fel a fokhagymát. Hámozza meg és vágja apróra a gyömbért.
Pirítás
Forrósítsa fel az étolajat és süsse meg benne a kolbászokat. Pirítsa együtt a fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a paradicsompürét és rövid ideig pirítsa tovább. Öntse hozzá a paradicsomokat és a kókusztejet, és főzze kb. 10 percig.
Ízesítés
Fűszerezze fűszersóval, kurkumával és citromlével.
Tálalás
Tálalja a tikka masalát rizzsel.




