FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Vegán tikka masala szejtánnal

dm Kft.

2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 50 perc

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési/sütési idő: 40 perc

698 kcal/adag

Bowl

Vegán

Vegetáriánus

indiai

Hozzávalók

Adag: 4 Adag (1 fogás)

A körethez

  • 250 g dmBio fehér jázminrizs

A curryhez

  • 390 g dmBio szejtánkolbász, chorizo fűszerezéssel, 130 g/darab

  • 1 ek. dmBio garam masala

  • 1 ek. dmBio Spicy Chili fűszerkeverék

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 cm gyömbér

  • 4 ek. dmBio napraforgó étolaj

  • 2 ek. dmBio paradicsompüré

  • 1 konzerv dmBio darabolt paradicsom (400 g)

  • 200 ml dmBio kókusztej

  • 1 ek. dmBio fűszersó

  • 1 tk. dmBio őrölt kurkuma

  • 1 ek. dmBio citromlé

Elkészítés

Jázminrizs

  1. A rizs megfőzése

    Készítse el a jázminrizst a csomagolási útmutató szerint enyhén sós vízben.

Curry

  1. A hozzávalók előkészítése

    Darabolja fel a kolbászt, majd keverje össze a garam masalával és a Spicy Chili fűszerkeverékkel. Hámozza meg és szeletelje fel a fokhagymát. Hámozza meg és vágja apróra a gyömbért.

  2. Pirítás

    Forrósítsa fel az étolajat és süsse meg benne a kolbászokat. Pirítsa együtt a fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a paradicsompürét és rövid ideig pirítsa tovább. Öntse hozzá a paradicsomokat és a kókusztejet, és főzze kb. 10 percig.

  3. Ízesítés

    Fűszerezze fűszersóval, kurkumával és citromlével.

  4. Tálalás

    Tálalja a tikka masalát rizzsel.