Kókusztejes chiapuding csokoládéforgáccsal

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 darab kókuszdió
- 4 dl dmBio kókusztej
- 3 dl dmBio 3,5%-os tartós alpesi tej
- 1 tasak dmBio reszelt citromhéj
- 5 dkg dmBio kókuszvirágcukor
- 10 dkg dmBio chiamag
- 5 dkg dmBio étcsokoládé
Elkészítés:
- A kókuszdió levét csorgassuk ki, fogjuk fel. (Ehhez a tetején lévő három lyukból egyet szúrjunk ki késsel vagy csavarhúzóval, így kicsorgatható a lé.) A kókuszt vágjuk ketté, vájjuk ki a kókuszhúst, és kb. 10 dekát reszeljünk le uborkareszelőn.
- A kókusztejet, kicsorgatott kókuszvizet, tejet, reszelt citromhéjat, kókuszvirágcukrot keverjük össze egy lábosban, melegítsük, míg a cukor feloldódik.
- Hűtsük le, adjuk hozzá külön a chiamagot, és áztassuk puhára kb. 20 perc alatt. Időnként keverjük meg. Töltsük szét poharakba, szórjuk meg a reszelt kókusszal és étcsokoládéból faragott forgáccsal. Csokoládéforgácsot egyszerűen készíthetünk, ha a csokoládétáblát a sima felével felfelé fordítjuk, és egy vékony, széles pengéjű kést húzogatunk rajta, finoman nyomva, „hámozva” a csokiforgácsokat. Dolgozhatunk pengés zöldséghámozóval is, azzal még egyszerűbb a munka.
Tápanyagtartalom egy adagban: 573 kcal / 2394 kJ, 10,7 gramm fehérje, 41,8 gramm zsír, 39,6 gramm szénhidrát
Tipp: A dmBio kókusztejhez a Sri Lankáról származó kókuszdiót kíméletesen dolgozzák fel, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Nemcsak édességekhez, hanem ázsiai ételekhez, tésztákhoz, koktélokhoz, fagylaltokhoz is kipróbálhatjuk.
A lista vége



