Kókuszos köles porridge chiás gyümölcspürével

dm Kft.
2025. 12. 15.

Elkészítési idő: 55 perc
Előkészítési idő: 25 perc
•
Főzési/sütési idő: 20 perc
1250 kcal/adag
Vegán
•
Reggeli
Hozzávalók
Adag: 1 Adag (1 Porridge)
a kókuszos köles porridge-hoz
100 g dmBio köles
450–500 ml dmBio kókusztej
2 egész fahéj
1 szegfűszeg
1 citrom
1 csipet só
2 ek. aprított mogyoró
a chiamagos gyümölcspüréhez
2 ½ ek. dmBio chiamag
1 narancs leve (kb. 120–150 ml)
200 g áfonya & pár darab a dekoráláshoz
1 ek. juharszirup (vagy méz)
¼ citrom leve
10 g gyömbér
Elkészítés
Kókuszos köles porridge
lépés
A kölest mossa át, így nem lesz keserű az íze.
lépés
A kókusztejet forralja fel az egész fahéjakkal, a szegfűszeggel, a sóval és a citromlével.
lépés
Keverje hozzá a kölest, és 10 percig hagyja dagadni. Szükség esetén adjon hozzá több folyadékot.
Chiamagos gyümölcspüré
lépés
Facsarja ki a narancsot. A chiamagokat egy pohárban keverje össze a narancslével. Ezt a keveréket kb. 20–30 percig hagyja pihenni, de kb. 10–15 perc után egyszer keverje át.
lépés
Pucolja meg a gyömbért és aprítsa fel.
lépés
Az áfonyákat pürésítse egy botmixer segítségével, majd egy edényben melegítse fel az elkészült pürét némi vízzel.
lépés
Ezután keverje hozzá a chiamagkeveréket, a gyömbért, a juharszirupot és a citromlevet.
lépés
A gyümölcspürét ismét forralja fel, és rövid ideig hagyja forrdogálni.
lépés
A mogyorókat aprítsa fel. A köles porridge-ot melegen tálalja a gyümölcspürével és a felaprított mogyoróval.
lépés
A kihűlt gyümölcspüré egy légmentesen zárható üvegben kb. 1 hétig eláll a hűtőszekrényben.




