Zabkása bowl
dm Kft.
2025. 12. 11.
Elkészítési idő: 20 perc
Előkészítési idő: 5 perc
•
Főzési/sütési idő: 15 perc
877 kcal/adag
Vegán
•
Reggeli
•
Gyerek & család
•
Bowl
•
Laktózmentes
•
porridge bowl
Hozzávalók
Adag: 2 Adag (2 tál)
a zabkása bowlhoz
2 alma (pl. wellant, kb. 400 g)
50 g dmBio mogyoróbél
1 ek. margarin
só
50 ml dmBio, A-minősítésű juharszirup
300 ml dmBio natúr zabital
50 g dmBio mazsola
80 g dmBio finom szemű zabpehely
2 ek. görög vegán joghurt
2 ek. dmBio barna mandulakrém
1-2 ek. ropogós magos müzli
1-2 ek. dmBio magkeverékes granola
ízlés szerint 2 csipet dmBio őrölt ceyloni fahéj
Elkészítés
A zabkása bowl elkészítése
lépés
Hámozza meg és negyedelje az almákat, távolítsa el a magházat, majd vágja falatnyi darabokra. Aprítsa durvára a mogyorót. Olvassza fel a margarint egy serpenyőben, és pirítsa az almát, illetve a mogyorót világosbarnára, közben szórja meg egy csipet sóval. Öntse fel juharsziruppal, röviden keverje át, kapcsolja ki a tűzhelyet és pihentesse az almát a meleg, kikapcsolt főzőlapon.
lépés
Forralja fel a zabitalt egy lábasban a mazsolával és egy csipet sóval. Adja hozzá a zabpelyhet és állandó keverés mellett forralja fel. Alacsony hőfokon való kevergetés mellett főzze kb. 2 percig, amíg be nem sűrűsödik.
lépés
Öntse a zabkását tálakba, tegyen a tetejére joghurtot, mandulakrémet, illetve almát, és szórjon rá ropogós magkeveréket és granolát. Igény szerint ízesítheti egy kevés fahéjjal.




