Kakaóbab-töretes granola

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 35 perc
Előkészítési idő: 20 perc
•
Főzési/sütési idő: 15 perc
294 kcal/adag
Vegán
•
Reggeli
•
Gyors & egyszerű
•
Meal Prep
Hozzávalók
Adag: 9 Adag (500–600 g Granola)
a kakaóbab-töretes granolához
50-50 g dmBio pekándió és mogyoró
30 g dmBio napraforgómag
200 g dmBio finom szemű zabpehely
2 ek. dmBio arany lenmag
50 g dmBio cornflakes
40 g dmBio puffasztott amaránt
50 g dmBio kakaóbabtöret
90 ml dmBio juharszirup
1 csipet só
1 tk. dmBio lenolaj
1 tk. dmBio fahéj
Elkészítés
Kakaóbab-töretes granola
lépés
Melegítse fel a sütőt 180 °C-ra alsó-felső sütési fokozaton.
lépés
Vágja durvára a pekándiót és a mogyorót, majd a zabpehellyel, a lenmaggal, a cornflakesszel, a napraforgómaggal, az amaránttal és a kakaóbabtörettel együtt keverje el egy tálban.
lépés
Keverje össze a juharszirupot, a sót, a lenolajat és a fahéjat, majd több részletben adja hozzá a zabpehelykeveréket, hogy a szirup egyenletesen el tudjon oszlani. Terítse a granolát sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse sütőben kb. 15 percen át. Közben többször forgassa át egy serpenyőlapáttal.
lépés
Hagyja kihűlni a granolát, majd tegye egy csavaros üvegbe.
Tipp: Tálalja a granolát egy müzlistálban ízlés szerint gabonatejjel és/vagy növényi joghurttal.



