Banánkenyér ropogós zabpehelybevonattal

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 80 perc
Előkészítési idő: 20 perc
•
Főzési/sütési idő: 60 perc
324 kcal/adag
Vegán
•
Gyors & egyszerű
•
Gyerek & család
•
Kenyér & péksütemény
•
Reggeli
Hozzávalók
Adag: 1 Adag (1 sütemény)
Banánkenyérhez ropogós zabpehelybevonattal
4 jól érett banán hámozva és villával összetörve
125 ml dmBio napraforgóolaj
3 adag vegán tojáspótló, a csomagoláson szereplő leírás szerint elkészítve
260 g dmBio kókuszvirágcukor
1 csipet dmBio őrölt Bourbon-vanília
225 g dmBio búzaliszt, 550-es
2 tk. dmBio borköves sütőpor
2 tk. dmBio ceyloni fahéj
4-5 ek. dmBio agávészirup ksaft
6 púpozott ek. dmBio finom szemű zabpehely
szezonális gyümölcsök, például piros ribizli
Elkészítés
Banánkenyér ropogós zabpehelybevonattal
lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
lépés
Keverje össze a banánt az olajjal, a vegán tojáspótlóval, a cukorral és a Bourbon-vaníliával. Szitálja hozzá a lisztet és a sütőport, majd ízesítse fahéjjal és készítsen homogén masszát a keverékből.
lépés
Béleljen ki egy őzgerinc formát sütőpapírral, öntse bele a tésztát és süsse sütőben kb. 60 percig középső rácson.
lépés
Vegye ki a banánkenyeret a sütőből, hagyja kissé lehűlni, majd borítsa ki a formából.
lépés
Amíg hűl a sütemény, forrósítsa fel az agávészirupot egy serpenyőben, adja hozzá a zabpelyhet és finoman karamellizálja. Ezután szórja a süteményre és tálalja gyümölccsel.
ÖKO-ellenőrzőállomás: DE-ÖKO-007




