Gyors hamburgi fahéjas tekercs

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 45 perc
Előkészítési idő: 25 perc
•
Főzési/sütési idő: 20 perc
137 kcal/adag
Vegán
•
Kenyér & péksütemény
•
Gyors & egyszerű
•
német
Hozzávalók
Adag: 12 Adag (12 darab)
gyors hamburgi fahéjas tekercshez
250 g dmBio tönkölyliszt
1 csomag dmBio száraz élesztő (kb. 7 g)
4 ek. dmBio nádcukor
1/4 tk. só
125 ml dmBio növényi ital (pl. mandulatej vagy zabital)
5 ek. dmBio mandulakrém
1-2 tk. dmBio fahéj
2 ek. dmBio zab főzőkrém
Elkészítés
Gyors hamburgi fahéjas tekercs
lépés
Keverje össze egy nagy tálban a tönkölylisztet, a száraz élesztőt, 1 evőkanál nádcukrot és a sót.
lépés
Langyosítsa meg a növényi italt, majd oldjon fel benne 2 evőkanál mandulakrémet. Adja a nedves keveréket a lisztes keverékhez és gyúrja addig, amíg egy sima tésztát nem kap.
lépés
Fedje le a tálat egy konyharuhával és kelessze a tésztát a duplájára kb. 1 órán át egy meleg helyen.
lépés
Gyúrja át újra a tésztát a munkafelületen és nyújtsa négyszög alakúra. Kenje meg a maradék mandulakrémmel, majd bőségesen szórja meg nádcukorral és fahéjjal.
lépés
Tekerje fel a tésztát a hosszanti oldal mentén, majd vágja kb. 2 cm vastag szeletekre.
lépés
Helyezze a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire és egy fakanál közepével nyomja be mindegyiket középen. Egy ecsettel kenje le zab főzőkrémmel és hagyja kelni további 15–20 percen keresztül. Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra felső-alsó sütés fokozaton (légkeverésen 160 °C-ra).
lépés
Süsse a hamburgi fahéjas tekercseket előmelegített sütőben kb. 15–20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.




