FőnavigációKategória navigációFőtartalom
jackfruit pörkölt

Vegetáriánus jackfruit pörkölt

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 200 g dmBio zöld jackfruit, natúr
  • 250 g hagyma
  • 2 ek dmBio sütőolaj
  • só, bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 3 ek dmBio paradicsomvelő
  • 1 ek dmBio agavé szirup
  • 100 ml dmBio szőlőlé, szűretlen
  • 600 ml dmBio erőleves
  • 300 g burgonya

Elkészítés:

A meghámozott hagymákat vékonyan szeleteljük fel. Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, és pirítsuk meg benne a jackfruit darabokat, majd sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, hirtelen süssük át az egészet, majd hagyjuk főni 5 percig. Ezt követően tegyük bele az őrölt pirospaprikát és a paradicsomvelőt, majd főzzük további 5 percen keresztül. Öntsük hozzá az agavé szirupot, szőlőlevet és az erőlevest. Fedővel lefedve, alacsony lángon, kb. 1,5 órán át főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.

A lista vége