
Vegetáriánus jackfruit pörkölt
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 200 g dmBio zöld jackfruit, natúr
- 250 g hagyma
- 2 ek dmBio sütőolaj
- só, bors
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 3 ek dmBio paradicsomvelő
- 1 ek dmBio agavé szirup
- 100 ml dmBio szőlőlé, szűretlen
- 600 ml dmBio erőleves
- 300 g burgonya
Elkészítés:
A meghámozott hagymákat vékonyan szeleteljük fel. Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, és pirítsuk meg benne a jackfruit darabokat, majd sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, hirtelen süssük át az egészet, majd hagyjuk főni 5 percig. Ezt követően tegyük bele az őrölt pirospaprikát és a paradicsomvelőt, majd főzzük további 5 percen keresztül. Öntsük hozzá az agavé szirupot, szőlőlevet és az erőlevest. Fedővel lefedve, alacsony lángon, kb. 1,5 órán át főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.
A lista vége