Légiesen könnyed gofri
Ezt a finom gofrit ehetjük hidegen vagy melegen, gyümölcsökkel megszórva vagy épp csokoládékrémmel megkenve.

Hozzávalók a gofritésztához (kb. 10 darabhoz)
- 3 tojásnak megfelelő tojás helyettesítő
- 250 g dmBio tönkölybúza finomliszt T630
- 250 ml dmBio natúr zabtej
- 75 ml dmBio sütőolaj
- 80 g dmBio nádcukor
- 1 tk őrölt dmBio Bourbon vanília
- 1 csipet só és olaj a sütéshez
További hozzávalók
- dmBio juharszirup, dmBio mogyorókrém, gyümölcsfeltét (málna, eper, áfonya), porcukor
Elkészítés
1. Fontos, hogy a gofri sütőt még a sütés előtt felmelegítsük, hogy a gofri kívül enyhén ropogósra, belül viszont puhára süljön. A tészta hozzávalóit öntsük egy tábla és egy mixer segítségével keverjük csomómentesre.
2. A sütőt egy ecset segítségével kenjük meg egy kevés olajjal – ez megakadályozza, hogy odaragadjon a gofri a sütőhöz – majd egy merőkanálnyi tésztát (kb. 80 ml) kanalazzunk a sütőre és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára. Az elkészült finomságokat hagyjuk süteményrácson kihűlni.
Összeállítás
A gofri mindkét oldalát kenjük meg nugátkrémmel. Ezt a folyamatot ismételjük meg addig, míg 4 szintet egymásra nem halmoztunk. Az elkészült finomságot tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd fogyasztás előtt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, gyümölcsökkel vagy akár juharsziruppal is meglocsolhatjuk.
Hozzávalók
A lista vége