FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Quinoa saláta édesburgonyával

Quinoa saláta édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 125 g dmBio trikolor quinoa
  • 1 gránátalma
  • 2 maréknyi friss bébispenót
  • 5 ek dmBio mandula
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 csokor mentalevél és koriander
  • 2 édesburgonya
  • 2-3 ek dmBio akácméz vagy dmBio juharszirup
  • 2 ek dmBio szezámmag
  • dmBio citromlé
  • 400 ml víz (a quinoához)
  • 3 ek dmBio extra szűz olívaolaj
  • kb. 4-6 ek fehérborecet
  • só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Pucoljuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát, majd oszlassuk el egy sütőpapíron. Locsoljuk meg olívaolajjal és akácmézzel. Sózzuk és hintsük meg 2 evőkanál szezámmaggal, majd keverjük össze, hogy mindenhová jusson a fűszerből. Az előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. A quinoát alaposan mossuk meg, majd kétszeres vízben – forrást követően, fedő alatt – pároljuk nagyjából 20 percig. Közben mossuk meg és aprítsuk fel az újhagymát, a koriander és a mentát. A gránátalmát vágjuk fel és magozzuk ki. Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az akácmézet, az olívaolajat és a fehérborecetet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Időközben vegyük ki az aranybarnára sült édesburgonyát a sütőből. Mossuk meg a spenótot, majd csepegtessük le. Az elkészített hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, öntsük rá a dresszinget, és jól keverjük össze.

A lista vége