"Hamis" tiramisu kesukrémmel
Vegán recept, nem csak vegánoknak! Diós-gyümölcsös alap, bársonyosan puha kesukrém és édes bogyós gyümölcsök, valamint a kesernyés kakaó ízletes kombinációja. Óvatosan, a tiramisut nem csak elkészíteni, hanem elfogyasztani is gyorsan lehet!

Hozzávalók
- 8db dmBio aszalt, magozott sárgabarack
- 250 g dmBio darabolt kesudió
- 50 g dmBio mandula
- 40 g dmBio mangós extradzsem
- 80-85 ml dmBio agavé szirup
- 15 ml dmBio citromlé
- 4 g dmBio Bourbon vaníliás cukor
- 250 ml dmBio mandulaital
- tetszés szerint választott bogyós gyümölcsök
- 2-3 tk dmBio kakaópor
Elkészítés
- A tésztalaphoz apróra vágjuk a kajszibarackot és a többi hozzávalóval együtt (50 g kesudió, mandula és az extradzsem) egy robotgépbe tesszük.
- Az elkészült keveréket kanalazzuk egy desszertes pohárba, majd benedvesített újakkal nyomkodjuk le a masszát.
- A vegán krémhez tegyünk 200 g darabolt kesudiót, 80 ml agavé sziruppal, a citromlével, a bourbon vaníliás cukorral és a mandulával egy robotgépbe. Addig dolgozzuk össze az alapanyagokat, míg egy krémes masszát nem kapunk.
- Vágjuk az epret apró darabokra és tegyük a desszertes pohárba a többi bogyós gyümölccsel együtt - tetszés szerint ennél a lépésnél adhatunk még hozzá pár csepp agavé szirupot, hogy édesebb legyen a végeredmény.
- Öntsük a vegán krémet a gyümölcsökre, majd tegyük a pohárdesszertet a hűtőszekrénybe körülbelül 4 órára. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tiramisut a hűtőszekrényből, majd szórjuk meg cukrozatlan kakaóval.
Hozzávalók
A lista vége