Vegán vaníliafagylalt málnaszósszal

dm Kft.
2025. 07. 24.

Elkészítési idő: 6 óra 10 perc
Előkészítési idő: 10 perc
•
Főzési/sütési idő: 6 óra
331 kcal/adag
Desszert
•
Fagylalt
•
Vegán
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (4 fagylaltkehely)
A málnaszószhoz:
50 g dmBio liofilizált málna
200 ml dmBio alma- és körtelé vízzel
3 ek dmBio citromlé
1 ek dmBio agávészirup
A vaníliafagylalthoz:
50 ml dmBio agávészirup
50 g dmBio finomítatlan bio nádcukor
1 csomag dmBio őrölt bourbon vanília
100 ml dmBio szójakrém
150 ml dmBio barista zabital
150 ml dmBio kesudiókrém (alternatíva: sajtkrém)
Elkészítés
Málnaszósz
A málna áztatása
A liofilizált gyümölcsöket keverje össze az alma- és körtelével, a citromlével és az agávésziruppal, majd egy éjszakán át hagyja ebben ázni a gyümölcsöket.
Pürésítés
A beáztatott málnákat pürésítse.
Vaníliafagylalt
A hozzávalók összekeverése
Az agávészirupot keverje össze a finomítatlan nádcukorral és a bourbon vaníliával. Ezután adja hozzá a többi hozzávalót is.
Lehűtés
Az elkészült keveréket töltse bele egy fagyasztózsákba, nyomja laposra és kb. 4 órára tegye a fagyasztóba. Óránként egyszer nyomkodja át a masszát, majd ismételten nyomja laposra, és helyezze vissza a fagyasztóba.
Tálalás
A fagylaltmasszát tegye egy tálba, és egy fagylaltadagoló segítségével formázzon belőle golyókat, majd tálalja a málnaszósszal.