Vegán cukkini-bab brownie

Hozzávalók
- 244 g fekete bab (konzerv)
- 200 g cukkini
- 100 ml dmBio mandulaital (tetszés szerint bármilyen növényi tej felhasználható)
- 80 g dmBio teljes értékű nádcukor
- 1 ek dmBio lenmag
- 60 g dmBio kakaópor
- 1 csomag dmBio Bourbon vaníliás cukor
- 1 ½ ek dmBio borkő sütőpor
- 40 g dmBio kókuszliszt
- 70 g dmBio natúr mandula (50 g darálva, 20 g a dekorációhoz)
- 100 g dmBio 70%os étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra. Tegye a lecsepegtetett babot, a cukkinit és a mandulaitalt egy turmixgépbe és dolgozza össze, míg egynemű állagot nem kap. Egy külön tálban keverje össze a következő hozzávalókat: nádcukor, lenmag, kakaópor, vaníliás cukor, sütőpor, kókuszliszt, mandula. Öntse a nedves hozzávalókat a száraz alapanyaghoz és alaposan keverje össze! Béleljen ki egy sütőformát sütőpapírral, majd töltse bele a keveréket és egyenletesen oszlassa el a formában.
Süsse a süteményt 30-35 percig légkeveréses sütési módban. Mialatt a tészta készül, készítse el a dekorációs elemeket! Aprítsa kisebb-nagyobb darabokra a megmaradt mandulát, majd vízgőz felett olvassza fel az étcsokoládét. A kész browniet hagyja kihűlni, majd egy spatula segítségével oszlassa el a fényes csokoládéréteget és a tetejét szórja meg mandulával.