Paradicsomos csicseriborsó főzelék zabpelyhes fasírttal
Hozzávalók 4 személyre:
- 35 dkg dmBio csicseriborsó (konzerv)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- 40 dkg dmBio darabolt natúr paradicsom (1 konzerv)
- só, frissen őrölt bors
A fasírthoz:
- 50 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
- 10 dkg dmBio nagy szemű zabpehely
- 1 tojás
- 1 tasak dmBio reszelt citromhéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 kisebb szál rozmaring
- dmBio sütőolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A fasírthoz a darált húst keverjük el a zabpehellyel, a tojással, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, a finom-ra vágott petrezselyemmel és rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk, dolgozzuk össze a fasírtalapot, majd tegyük félre legalább 30 percre összeérni.
- A főzelékhez a finomra vágott vöröshagymát dinsztel-jük meg az extra szűz olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringágakat, forgassuk át az olajon, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, a darabolt paradicsomot és 2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk össze.
- A húsmasszából formázzunk húspogácsákat, felforrósí-tott serpenyőbe öntsünk sütőolajat, közepesre hevítsük fel, majd süssük ki benne a laposra formázott húspogá-csák mindkét oldalát. Tálaljuk a főzelékkel.
Tápanyagtartalom egy adagban: 583 kcal / 2438 kJ, 39,1 gramm fehérje, 28,6 gramm zsír, 41,9 gramm szénhidrát
Tipp: A dmBio zabpelyhek készítésénél az egész magvakat kíméletes feldolgozással alakítják pehellyé, apró és nagy szemű változatban is kapható. Sokoldalúan felhasználható alapanyag, ugyanúgy jó kásákhoz, müzlihez, mint zöldségételek hozzávalójaként.
A lista vége