FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Paradicsomos csicseriborsó főzelék zabpelyhes fasírttal

Paradicsomos csicseriborsó főzelék zabpelyhes fasírttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg dmBio csicseriborsó (konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • 40 dkg dmBio darabolt natúr paradicsom (1 konzerv)
  • só, frissen őrölt bors

A fasírthoz:

  • 50 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
  • 10 dkg dmBio nagy szemű zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 tasak dmBio reszelt citromhéj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3-4 kisebb szál rozmaring
  • dmBio sütőolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A fasírthoz a darált húst keverjük el a zabpehellyel, a tojással, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, a finom-ra vágott petrezselyemmel és rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk, dolgozzuk össze a fasírtalapot, majd tegyük félre legalább 30 percre összeérni.
  2. A főzelékhez a finomra vágott vöröshagymát dinsztel-jük meg az extra szűz olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringágakat, forgassuk át az olajon, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, a darabolt paradicsomot és 2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk össze.
  3. A húsmasszából formázzunk húspogácsákat, felforrósí-tott serpenyőbe öntsünk sütőolajat, közepesre hevítsük fel, majd süssük ki benne a laposra formázott húspogá-csák mindkét oldalát. Tálaljuk a főzelékkel.

Tápanyagtartalom egy adagban: 583 kcal / 2438 kJ, 39,1 gramm fehérje, 28,6 gramm zsír, 41,9 gramm szénhidrát

Tipp: A dmBio zabpelyhek készítésénél az egész magvakat kíméletes feldolgozással alakítják pehellyé, apró és nagy szemű változatban is kapható. Sokoldalúan felhasználható alapanyag, ugyanúgy jó kásákhoz, müzlihez, mint zöldségételek hozzávalójaként.

A lista vége