FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Joghurtos csirkenyárs kukoricás quinoasalátával

Joghurtos csirkenyárs kukoricás quinoasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé tengeri só 
  • 2,5 dl natúr görög joghurt 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 teáskanál finomra reszelt gyömbér 
  • 2 evőkanál curry fűszerkeverék (pl.: garam masala,tikka masala) 
  • 1 teáskanál dmBio reszelt citromhéj

A salátához:

  • 15 dkg dmBio trikolor quinoa
  • 20 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 dkg rukkola/madárbegysaláta 
  • 4-5 evőkanál pirított szezámolaj
  • ​5 dkg dmBio mogyoró

Elkészítés:

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk nagy kockákra. Enyhén sózzuk be. A joghurtot keverjük el a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a curry fűszerkeve-rékkel és a citromhéjjal. Forgassuk a pácba a csirkemell-kockákat, hagyjuk benne állni minimum 1 órát.
  2. Közben készítsük el a salátát. A quinoát szűrőben, meleg vízben öblítsük át, tegyük fel főni 2,5-szeres mennyiségű, sós vízbe. Ha megpuhult, szűrjük le, kever-jük el a lecsöpögtetett kukoricával. Ha kihűlt, keverjük hozzá a felkarikázott újhagymát, a rukkolát. Locsoljuk meg a szezámolajjal.
  3. A mogyorót vágjuk durvára, egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg, majd szórjuk a salátára.
  4. A sütőt melegítsük elő grill fokozaton (ha nincs, akkor 250 °C-ra). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hús-kockákat húzzuk nyársra, majd helyezzük a tepsibe, és a forró sütőben kb. 15 perc alatt süssük őket pirosra. Kínáljuk a quinoasalátával.

Tápanyagtartalom egy adagban: 683 kcal / 2853 kJ, 62,7 gramm fehérje, 26,1 gramm zsír, 48,9 gramm szénhidrát

Tipp: Inka rizsnek is nevezik a Dél-Amerikában őshonos quinoát, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak. Tehetjük levesekbe, salátákba, köretekbe, elkészíthető édesen, sósan, pikánsan. Az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó álgabona.

A lista vége