Joghurtos csirkenyárs kukoricás quinoasalátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csirkemellfilé tengeri só
- 2,5 dl natúr görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
- 2 evőkanál curry fűszerkeverék (pl.: garam masala,tikka masala)
- 1 teáskanál dmBio reszelt citromhéj
A salátához:
- 15 dkg dmBio trikolor quinoa
- 20 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 3-4 szál újhagyma
- 5 dkg rukkola/madárbegysaláta
- 4-5 evőkanál pirított szezámolaj
- 5 dkg dmBio mogyoró
Elkészítés:
- A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk nagy kockákra. Enyhén sózzuk be. A joghurtot keverjük el a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a curry fűszerkeve-rékkel és a citromhéjjal. Forgassuk a pácba a csirkemell-kockákat, hagyjuk benne állni minimum 1 órát.
- Közben készítsük el a salátát. A quinoát szűrőben, meleg vízben öblítsük át, tegyük fel főni 2,5-szeres mennyiségű, sós vízbe. Ha megpuhult, szűrjük le, kever-jük el a lecsöpögtetett kukoricával. Ha kihűlt, keverjük hozzá a felkarikázott újhagymát, a rukkolát. Locsoljuk meg a szezámolajjal.
- A mogyorót vágjuk durvára, egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg, majd szórjuk a salátára.
- A sütőt melegítsük elő grill fokozaton (ha nincs, akkor 250 °C-ra). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hús-kockákat húzzuk nyársra, majd helyezzük a tepsibe, és a forró sütőben kb. 15 perc alatt süssük őket pirosra. Kínáljuk a quinoasalátával.
Tápanyagtartalom egy adagban: 683 kcal / 2853 kJ, 62,7 gramm fehérje, 26,1 gramm zsír, 48,9 gramm szénhidrát
Tipp: Inka rizsnek is nevezik a Dél-Amerikában őshonos quinoát, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak. Tehetjük levesekbe, salátákba, köretekbe, elkészíthető édesen, sósan, pikánsan. Az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó álgabona.
A lista vége