FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Házi müzliszelet

Miért is választanánk a kész szeletet, ha otthon is könnyedén elkészíthető? Az igazán ízletes és gyors energiabombához mindenki kedvére variálhatja a hozzávalókat!

házi müzliszelet

A házi müzlikhez gabonára (zabpehely, kukoricapehely, puffasztott rizs), aszalványok, valamint édesítő szükséges. A puha és ragacsos állagú aszalt gyümölcsök mellett ne feledkezzünk meg a roppanós összetevőkről sem – a száraz serpenyőben való pirítás külön jót tesz az olajos magvaknak. Íme egy tökéletes reggeli helyettesítő a rohanós hétköznapokon!

Hozzávalók (15 darabhoz):

  • 270 g dmBio aprószemű zabpehely
  • 70 g dmBio aszalt tőzegáfonya 
  • 140 g dmBio Agavé szirup
  • 80 g dmBio magkeverék
  • 70 g kókuszvirágcukor
  • 150 g vaj

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 175 Celsius fokra. Fogjunk egy serpenyőt, majd öntsük bele a vajat, szirupot és a cukrot - addig keverjük, míg minden alapanyag fel nem oldódik. Vegyük le a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a zabpelyhet és az ízlés szerint választott magvakat, aszalványokat. Nyomkodjuk bele a keveréket egy sütőpapírral bélelt formába, majd süssük 15 percig, míg aranybarna nem lesz.

Tipp: a vegán változat készítésekor helyettesíthetjük a vajat akár kókuszzsírral is.

Ide illő termékkategória