
Aszalt sárgabarackos marharagu basmati rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg marhacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál dmBio napraforgóolaj
- 1 teáskanál frissen őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál currypor
- 40 dkg dmBio darabolt natúr paradicsom (1 konzerv)
- só, frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg dmBio aszalt sárgabarack
- 20 dkg dmBio fehér basmati rizs
Elkészítés:
- A felkockázott vöröshagymát az olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, fahéjjal, római köménnyel és curryporral fűszerezzük. Pároljuk 5 percig, majd adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, taka-rékon főzzük a húst a szaftban. Időnként keverjük meg.
- Másfél óra múlva adjuk hozzá a felezett aszalt sárga-barackokat, és főzzük a ragut, amíg a hús megpuhul. Közben, ha szükséges, kevés vízzel felöntögetjük, hogy maradjon elég szaft.
- A basmati rizst alacsony lángon főzzük meg kétszeres mennyiségű, sós vízben 30–35 perc alatt, ezt kínáljuk a ragu mellé.
Tápanyagtartalom egy adagban: 671 kcal / 2804 kJ, 39,6 gramm fehérje, 20,3 gramm zsír, 81,8 gramm szénhidrát
Tipp: A klasszikus fehér rizs mellett néha próbáljunk ki más fajtákat is, például a hántolatlan dmBio basmati rizst. A barna rizs értékesebb, mert tartalmazza a héjban lévő vitaminokat és ásványi anyagokat.
Ajánlott termékek:
A lista vége