FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Aszalt sárgabarackos marharagu basmati rizzsel

Aszalt sárgabarackos marharagu basmati rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg marhacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál dmBio napraforgóolaj
  • 1 teáskanál frissen őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál currypor
  • 40 dkg dmBio darabolt natúr paradicsom (1 konzerv)
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg dmBio aszalt sárgabarack
  • 20 dkg dmBio fehér basmati rizs

Elkészítés:

  1. A felkockázott vöröshagymát az olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, fahéjjal, római köménnyel és curryporral fűszerezzük. Pároljuk 5 percig, majd adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, taka-rékon főzzük a húst a szaftban. Időnként keverjük meg.
  2. Másfél óra múlva adjuk hozzá a felezett aszalt sárga-barackokat, és főzzük a ragut, amíg a hús megpuhul. Közben, ha szükséges, kevés vízzel felöntögetjük, hogy maradjon elég szaft.
  3. A basmati rizst alacsony lángon főzzük meg kétszeres mennyiségű, sós vízben 30–35 perc alatt, ezt kínáljuk a ragu mellé.

Tápanyagtartalom egy adagban: 671 kcal / 2804 kJ, 39,6 gramm fehérje, 20,3 gramm zsír, 81,8 gramm szénhidrát

Tipp: A klasszikus fehér rizs mellett néha próbáljunk ki más fajtákat is, például a hántolatlan dmBio basmati rizst. A barna rizs értékesebb, mert tartalmazza a héjban lévő vitaminokat és ásványi anyagokat.

Ajánlott termékek:

A lista vége