FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Krémes spagetti

A kesudió nem csak „száraz”, roppanós formában állja meg a helyét, de kiválóan használható különféle krémek, szószok elkészítésére is - a titok a megfelelő ideig beáztatott magvakban rejlik.

Krémes spagetti

A növényi táplálkozás nem feltétlen a salátákat jelenti, sőt néha kifejezetten jól eshet pár napos „hús-böjtöt” tartani. Az alábbi recept nem csupán egyszerű, de gyorsan is elkészíthető!

Hozzávalók

  • 75 g dmBio natúr kesudió
  • 300 g édesburgonya
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 ml zab főzőkrém
  • 350 g dmBio spagetti
  • pirospaprika
  • 50 g dmBio aszalt paradicsom

Elkészítés

Első lépésben készítse el a tejszínes kesudió szószt: a natúr kesudiót áztassuk be  körülbelül 2 órára, míg meg nem puhul. Ez idő alatt hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát, majd forrásban lévő vízben körülbelül 20 perc alatt főzzük puhára, illetve egy külön edényben 6-7 perc alatt főzzük al-dentére sós vízben a spagetti tésztát.  (Tipp: a tészta főzővízéből mindig érdemes pár evőkanállal meghagyni, ugyanis szószhoz keverve sokkal krémesebb textúrát kapunk majd.)

Aprítsunk fel 1/2 fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát és dinszteljük üvegesre. A már megpuhult kesudiót, hagymát és édesburgonyát töltsük egy turmixgépbe, öntsük hozzá a zab főzőkrémet és szórjuk meg egy csipet édes pirospaprikával. Addig dolgozzuk össze a gép segítségével, míg egy egynemű krémes szószt nem kapunk. Az így elkészült mártást öntsük egy serpenyőbe, és közepes lángon forraljuk fel! Ha már megjelentek a buborékok a serpenyőben, öntsük hozzá a spagettitésztát és a félretett főzővizet. Szeleteljük vékony csíkokra a cukkínit, majd adjuk hozzá a szószos tésztánkhoz. Egy kevés olajon pirítsunk le 100 g dmBio csicseriborsót, ízesítsük édes pirospaprikával és őrölt fekete borssal.

Tálalás: az elkészült tésztát szárított paradicsommal, csicseriborsóval és bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Ajánlott termékek

A lista vége