Krémes spagetti
A kesudió nem csak „száraz”, roppanós formában állja meg a helyét, de kiválóan használható különféle krémek, szószok elkészítésére is - a titok a megfelelő ideig beáztatott magvakban rejlik.

A növényi táplálkozás nem feltétlen a salátákat jelenti, sőt néha kifejezetten jól eshet pár napos „hús-böjtöt” tartani. Az alábbi recept nem csupán egyszerű, de gyorsan is elkészíthető!
Hozzávalók
- 75 g dmBio natúr kesudió
- 300 g édesburgonya
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 ml zab főzőkrém
- 350 g dmBio spagetti
- pirospaprika
- 50 g dmBio aszalt paradicsom
Elkészítés
Első lépésben készítse el a tejszínes kesudió szószt: a natúr kesudiót áztassuk be körülbelül 2 órára, míg meg nem puhul. Ez idő alatt hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát, majd forrásban lévő vízben körülbelül 20 perc alatt főzzük puhára, illetve egy külön edényben 6-7 perc alatt főzzük al-dentére sós vízben a spagetti tésztát. (Tipp: a tészta főzővízéből mindig érdemes pár evőkanállal meghagyni, ugyanis szószhoz keverve sokkal krémesebb textúrát kapunk majd.)
Aprítsunk fel 1/2 fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát és dinszteljük üvegesre. A már megpuhult kesudiót, hagymát és édesburgonyát töltsük egy turmixgépbe, öntsük hozzá a zab főzőkrémet és szórjuk meg egy csipet édes pirospaprikával. Addig dolgozzuk össze a gép segítségével, míg egy egynemű krémes szószt nem kapunk. Az így elkészült mártást öntsük egy serpenyőbe, és közepes lángon forraljuk fel! Ha már megjelentek a buborékok a serpenyőben, öntsük hozzá a spagettitésztát és a félretett főzővizet. Szeleteljük vékony csíkokra a cukkínit, majd adjuk hozzá a szószos tésztánkhoz. Egy kevés olajon pirítsunk le 100 g dmBio csicseriborsót, ízesítsük édes pirospaprikával és őrölt fekete borssal.
Tálalás: az elkészült tésztát szárított paradicsommal, csicseriborsóval és bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Ajánlott termékek
A lista vége