FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Házi pizza

Azt biztosan nem lehet vitatni, hogy az egyik legismertebb és legkedveltebb étel a pizza. A klasszikus nápolyi verzió legendája nyomán a zöld-fehér-piros színek az olasz lobogót szimbolizálják.

házi pizza

Ez a kelt tésztából készült lap, amelyen szinte bármilyen feltét megállja a helyét. Legyen az hal, különféle sajtok vagy akár szezonális őszi zöldségek. Nem csak a feltétek, hanem a tésztához felhasznált alapanyagokból is érdemes minőségi, bio összetevőket választani. A tökéletes alap elkészítéséhez nincs is szükségünk másra, mint lisztre, élesztőre, olajra, sóra, valamint folyadékra.

Hozzávalók:

  • 350 g dmBio tönkölybúzaliszt T630
  • 2 ek dmBio extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag dmBio borkő sütőpor
  • 100 ml dmBio mandulaital (langyos)
  • 3 ek dmBio vörös pesto
  • 5 ek dmBio klasszikus paradicsomszósz
  • 100 ml langyos víz
  • 1 tk só

Feltétek:

  • vékonyra szeletelt zöldségek
  • vegán sajt

Elkészítés:

  1. Öntsük egy tálba a tönkölylisztet, sütőport, majd alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a langyos vizet, mandulaitalt, sót, valamint az olívaolajt és kézzel vagy dagasztógép segítségével dolgozzuk össze az összetevőket egy ruganyos tésztává. Formázzunk egy nagyobb gömböt, fedjük le és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át. 
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsiusra. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjünk meg a paradicsomos alappal, illetve a pesztóval. Végül, de nem utolsó sorban jöhetnek a tetszés szerinti zöldségek és a vegán sajt. Süssük az előmelegített sütőben 15-20 percig.

A lista vége