FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Vegán nápolyi pizza

dm Kft.

2025. 07. 28.

Elkészítési idő: 40 perc

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési/sütési idő: 25 perc

1192 kcal/adag

Vegán

Vegetáriánus

olasz

Hozzávalók

Adag: 4 Adag (4 pizza)

Az elő-pizzatésztához:

  • 150 g dmBio búzaliszt, 550-es

  • 100 ml hideg víz

  • 1 késhegynyi (1 g) sütőélesztő

A fő pizzatésztához:

  • 500 g dmBio búzaliszt, 550-es

  • 345 ml hideg víz

  • 1 késhegynyi (1 g) sütőélesztő

  • 20 g finom tengeri só

A feltéthez:

  • 2 lila hagyma

  • 1 padlizsán

  • 2 ek dmBio olívás sütőolaj

  • őrölt fekete bors

  • 180 g dmBio kalamon olívabogyó, magozott

  • 180 g dmBio szárított paradicsom

  • 180 g dmBio fűszeres articsóka

  • 160 ml dmBio paradicsomszósz grillezett paprikával

  • 80 g dmBio tésztafeltét

Elkészítés

Pizzatészta:

  1. Hozzávalók vegyítése

    Keverje össze a lisztet a vízzel, majd kb. 30 percig hagyja pihenni. A tésztához adja hozzá az élesztőt, és alaposan dolgozza el. Addig gyúrja a tésztát, amíg selymes nem lesz. Ez kb. 10–15 percet vesz igénybe.

  2. Pihentetés

    Az előpizzatésztát legalább 24 órán át hagyja pihenni szobahőmérsékleten egy zárt dobozban.

  3. Tészta elkészítése

    24 óra után adjon az előtésztához 500 gramm lisztet, 345 ml vizet, az élesztőt és alaposan gyúrja át. Ezután dolgozza bele a sót, és a tésztát gyúrja tovább kb. 10–15 percig. Formázzon belőle cipócskát, s 1 órán át hagyja pihenni.

A feltéthez:

  1. Zöldségek felaprítása és megpirítása

    A hagymákat pucolja meg, majd vágja hasábokra. A padlizsánt mossa meg, vágja le a végeit, és vágja fel kb. ½ cm vastag szeletekre. Egy serpenyőben hevítsen fel 2 evőkanál olajat, majd ebben pirítsa meg a hagymák és a padlizsánok oldalait, közben sózza és borsozza meg. Csöpögtesse le egy papírtörlőn.

  2. Feltét előkészítése

    A sütőt melegítse elő 280 fokra. Az olívákat, paradicsomokat és articsókákat csepegtesse le, és szükség esetén vágja kisebb darabokra.

  3. Nyújtás

    A pizzatésztát ossza négy egyenlő részre, formázzon belőlük golyókat, és kb. 1 órán át hagyja mindegyiket pihenni. Ezután lisztes kézzel nyújtsa ki mind a négyet.

  4. Feltét elkészítése

    Mindegyik pizzát kenje meg paradicsomszósszal, majd tegye rájuk az előkészített zöldségeket. Szórja meg mind a négyet a tésztafeltéttel.

  5. Sütés

    A sütőt tekerje le 250 fokra, majd az összes pizzát süsse készre 5–8 perc alatt.

Ide illő termékkategória